Питајте председника
 • Setamo za zdravlje - U susret jeseni (2)

 • Вести
  18 September 2023

  Манифестација „Шетамо за здравље“ заказана за суботу 23. септембра

  У организацији Савеза спортова општине Лазаревац и Планинарског друштва Вис, а под покровитељством ГО Лазаревац у суботу 23. септембра биће одржана по 17 пут манифестација „Шетамо за здравље“ под слоганом „У сусрет јесени“.

  Овим поводом данас је одржана конференција за новинаре на којој су о предстојећој акцији говорили Члан Већа ГО Лазаревац Никола Маринковић и представници ПД „Вис“ Верица Васиљевић и Благоје Алексић.

  Верица Васиљевић и Благоје Алексић испред Планинарског друштва овом приликом су најавили да ће акција „Шетамо за здравље“ у суботу 23. септембра започети као и сваке године окупљањем учесника испред Градске општине Лазаревац у 8 часова, док ће се на шетњу кренути у 9 часова.

  Како су и организатори најавили стазе су средње лаке и пружају могућност за учешће свим узрастима, без обзира на године. За све учеснике у понуди су стазе „Полетарац“ у дужини од 4 километра, „Јуниор“ у дужини од 10,5 колиметара, „Лазаревачки видици“ дужине 16,5 километара и стаза „Шанчевима Колубарске битке“ дужине 26 километара.

  Члан Већа Никола Маринковић позвао је суграђане да се прикључе овој активности и дружењу, чији је основни циљ афирмација шетње као физичке активности, упознавање наших суграђана са активностима које спроводи планинарско друштво Вис, али и испуњење основног циља активне рекреација наших грађана.