Питајте председника

Вести
20 фебруар 2015

Произвођачи вина и ракије из Лазаревца освојили бројна признања за квалитет производа

Председник градске општине Лазаревац Драган Алимпијевић и директорка Туристичке организације Лазаревац Снежана Гајић у сали председништва уприличили су пријем за четворицу винара и произвођача ракије који су на недавно одржаним изложбама освојили признања за квалитет производа. Међу награђенима су произвођачи вина Милован Милојевић, Дејан Чворовић, Душан Димитријевић и произвођач ракије Радивоје Ђурић.

Милојевић, Чворовић и Ђурић признања су добили на недавно одржаној изложби у Аранђеловцу док је Димитријевић награду за своје вино освојио на међународној изложби у Темерину.

Председник ГО Лазаревац Драган Алимпијевић искористио је ову прилику да честита произвођачима на сјајном успеху и најавио да ће општина и у наредном периоду издвајати средства за развој пољопривреде. Алимпијевић је нагласио да ће општина у складу са могућностима наставити са усмеравањем помоћи у пољопривреду, док ће посебан акценат бити стављен на даљи развој воћарства и виноградарства, сточарства и повртарства.

„Ови успеси винара говоре нам да је помоћ усмерена на праву страну, а у будућем периоду очекујемо овакве резултате и од сточара и повртара“, казао је председник Алимпијевић и додао да је развој пољопривреде и малих и средњих предузећа од изузетне важности јер представља алтернативу када је реч о развоју привреде у општини Лазаревац.

„Развојем ових привредних грана стварају се услови да Лазаревац не доживи судбину неких индустријских и рударских градова, који су се након затварања великих погона суочили са економским крахом“, изјавио је председник Алимпијевић.

Присутним произвођачима на успеху је честитала и директорка Туристичке организације ГО Лазаревац Снежана Гајић која је нагласила да ће ова организација у склопу својих активности посебан акценат ставити на промоцију ових производа, кроз учешће на сајмовима и манифестацијама широм Србије.