Питајте председника

Вести
29 December 2017

Нови изглед улице Душка Радовића

Председник градске општине Лазаревац Бојан Синђелић са сарадницима обишао је завршне радове у улици Душка Радовића у Месној заједници Момчило Павловић.  Обиласку радова, поред општинског руководства, присуствовали су и државни секретар у Министарству за државну управу и локалну самоуправу Бојан Стевић, градски секретар за саобраћај Душан Рафаиловић и директор ЈП „Путеви Београда“ Славиша Живковић.

Градски секретар Душан Рафаиловић изразио је задовољство новим модерним изгледом улице и додао да је циљ градских власти да се у Београду обезбеде исте услови за све грађане, без обзира да ли живе на периферији или самом центру.

„Јако је важно за грађане да имају обезбеђене основне услове за квалитетан живот, а то свакако подразумева и добру и квалитетну путну инфраструктуру“, казао је Рафаиловић

У улици Душка Радовића, у дужини од 450 метара, поред реконструкције целокупне саобраћајнице, реконструисана је и водоводна и канализациона мрежа. Овом реконструкцијом значајно је повећана безбедност свих учесника у саобраћају, како пешака тако и возача моторних возила. Улица је овом реконструкцијом добила један нови модеран изглед.

Председник градске општине Лазаревац Бојан Синђелић захвалио се руководству Града Београда, Секретаријату за саобраћај и ЈП „Путеви Београда“ на одличној сарадњи на изградњи ове саобраћајнице, али и на успешној реализацији бројних пројеката који су на територији ГО Лазаревац реализовани током 2017. године.

Реконструкцијом и модернизацијом ове улице испунили смо обећање које смо грађанима ове месне заједнице дали у марту ове године, рекао Синђелић и додао да се и успешна реализација овог пројекта може подвести под слоган „обећано испуњено“.

Синђелић је нагласио да су током реконструкције саме улице Душка Радовића, у складу са захтевом представника Месне заједнице Момчило Павловић урађена и три бочна крака, чиме је испуњено још једно од обећања.

У име становника Улице Душка Радовића и становника месне заједнице Момчило Павловић,на успешно реализованој модернизацији улице, општинском и градском руководству захвалио се председник савета ове месне заједнице Живота Живковић, који је овом приликом изразио  надања да ће и у наредном периоду сарадња општине и градских институција бити на истом нивоу.

Радове на асфалтирању је изводио ЈКП Београд пут, а средства су обезбеђена из буџета града Београда, Секретаријата за саобраћај и ЈП Путеви Београда.