Питајте председника
 • Asfaltirana ulica Milana Kojica (3)

 • Вести
  16 новембар 2021

  Асфалтирана Улица Милана Којића у Лазаревцу

  У Лазаревцу је данас завршено асфалтирање Улице Милана Којића у дужини од 350 метара. Завршне радове на асфалтирању обишао је и председник ГО Лазаревац Бојан Стевић са сарадницима који је искористио ову прилику да се захвали инвеститору радова ЈП Путеви Београда, али и ЈКП Београд – пут као извођачу радова.

   „Приликом отпочињања радова на реконструкцији Улице Милана Којића у месној заједници 19. септембар, у разговору са грађанима договорено је да наше ЈПКП Лазаревац изврши замену старе водоводне мреже, која је била у катастрофалном стању“, казао је овом приликом Стевић и додао да је у складу са овим договором водоводна мрежа у улици у потпуности замењена, а да је током извођења ових радова ЈПКП Лазаревац урадило и 40 водоводних прикључака.

  „Данашњим асфалтирањем и претходно изведеним радовима на водоводној мрежи добили смо у Лазаревцу још једну модерну и уређену саобраћајницу“, истакао је Стевић и навео да је жеља становника ове улице била и да се приликом извођења ових радова у Улици Милана Којића уради и топлификациона мрежа, али се због постојећих капацитета и немогућности даљег ширења топлификационе мреже од стране ЈП Топлификација није приступило овим радовима.

  „Даље ширење топлификационе мреже на територији ГО Лазаревац, зависи од стране ЈП ЕПС – Огранка Колубара и било је илузорно градити топлификациону мрежу и улагати новац, а да притом не знамо да ли ће за две, три или пет година бити могућности за ширење топлификационе мреже“, навео је Стевић.

  Председник градске општине Лазаревац искористио је ову прилику и да се извини грађанима што се посао у Улици Милана Којића одужио, што због нешто лошијих временских прилика, што због радова на замени азбестног цевовода.

  Радови у Улици Милана Којића у потпуности ће бити окончани током сутрашњег дана када ће бити завршени и радови на тротоарима.