Питајте председника
 • insta.01_37_39_22.Still066

 • Вести
  03 August 2023

  Започетa реализација пројекта "За чистији Лазаревац"

  Заједно са државним секретаром Министарства за заштиту животне средине Александром Дујановићем данас сам обишао две локације на територији наше општине  где смо започели уклањање нелегалних депонија кроз пројекат „За чистији Лазаревац“. Овај пројект, који предвиђа уклањање 8 нелегалних дивљих депонија на територији наше општине финансира се средствима Министарства за заштиту животне средине, а по раније расписаном јавном позиву.

  Захвалио би се у име грађана општине Лазаревац на великој помоћи Министарству за заштиту животне средине на челу са министарком Иреном Вујовић, државном секретару Александру  Дујановићу и њиховим сарадницима што су издвојили средства за уклањање 8 нелегалних дивљих депонија на територији наше општине. Очекујем да ћемо свих осам депонија уклонити до 15. септембра. Уз подршку министарства очекујемо да ћемо и на свих 8 очишћених локација поставити и видео надзор како би комунална инспекција могла убудуће да санкционише све починиоце који угрожавају животну средину.

  Државни секретар Александар Дујановић захвалио се  општини Лазаревац што је реаговала на иницијативу грађана да се ове локације очисте.

  Ми смо издвојили средства кроз конкурс. Општина Лазаревац је имала добар пројекат, аплицирала и добила средства и драго ми је што ћемо заједнички очистити ових осам локација, рекао је државни секретар Александар Дујановић и додао да ће се министарство потрудити да обезбеди камере које би биле постављене на очишћеним локацијама.