Питајте председника
 • Odrzan 13. Festival srpskih vina u Lazarevcu (3)

 • Вести
  01 октобар 2021

  У Лазаревцу одржан 13. Фестивал српских вина

  По тринаести пут у Лазаревцу је одржан Фестивал српских вина, који се због епидемиолошке ситуације други пут заредом одржава на отвореном простору у Карађорђевој улици. На овогодишњем фестивалу изложено је преко 300 винских етикета и преко 50 винарија из читаве Србије. Своје производе представило је и 6 винарија са територије ГО Лазаревац.

  Фестивалске штандове обишао је и председник ГО Лазаревац Бојан Стевић. „Презадовољан сам организацијом 13. Фестивала српских вина у Лазаревцу на којем је своје производе представило преко педесет излагача. Очекујем да ће у току вечери штандове посетити још већи број наших суграђана и као и претходних година купити најбоља српска вина. Лазаревац, захваљујући вину и овој манифестацији, постаје надалеко препознатљив. Надам се да ћемо следеће године победити ковид и самим тим имати још већи број излагача и посетилаца. Поносан сам на овогодишњу организацију, људе који су одабрали винарије, на челу са селектором фестивала Ненадом Андрићем, мојим колегом Ненадом Бачанцем и свим запослененима у Канцеларији за пољопривреду ГО Лазаревац”, истакао је Стевић.

  Посебно место и пажњу посетилаца и ове године на Фестивалу српских вина привукли су произвођачи вина и излагачи са територије наше општине: Подрум Милојаш, Подрум Милојевић, Carpe Diem,  Зорча, Димитријевић, Срж-Миловановић и Удружење етно домаћице.