Питајте председника
 • Свечано отворена Балон хала код ОШ „Војислав Вока Савић“ (1)

 • Вести
  01 September 2023

  Свечано отворена Балон хала код ОШ „Војислав Вока Савић“

  Председник градске општине Лазаревац Бојан Стевић данас је директору ОШ „Војислав Вока Савић“ Ненаду Живановићу свечано уручио кључеве новоизграђеног објекта Балон хале чиме је овај објекат предат на коришћење ученицима и наставницима ове школе. Свечаности отварања Балон хале поред председника општине Лазаревац Бојана Стевића и  председника Скупштине ГО Лазаревац Бојана Синђелића присуствовали су и чланови Већа ГО Лазаревац Зоран Живановић, Раде Мирковић и Никола Маринковић.

  „Ово је један модеран и савремен објекат који ће сигурно унапредити одвијање наставе физичког васпитања за ученике ОШ „Војислав Вока Савић“. Овај нови објекат који данас отварамо помоћи ће професорима физичког васпитања да нарочито са најмлађим ученицима ове школе квалитетније изводе наставу, што је у складу и са новим мерама министарства о додатном броју часова физичког“, навео је председник ГО Лазаревац Бојан Стевић и додао да је општина Лазаревац у овој години обезбедила огромна средства за бројне пројекте који ће допринети бољим условима боравка ученика и професора у образовним установама на територији наше општине.

  „Трудимо се максимално да поред свакодневних решавања проблема и реализације инфраструктурних пројеката, ставимо акценат на побољшање услова у образовним установама и условима за васпитање и одрастање наших најмлађих суграђана следећи политику Града Београда, Владе Републике Србије и председника Александра Вучића, ослушкујући потребе наших суграђана“, рекао је председник Градске општине Лазаревац. 

  „Морам да напоменем да је објекат Балон хале изграђен и финансиран средствима која су обезбеђена ван буџета општине Лазаревац. Ми смо као општина обезбедили пројектно техничку документацију, а на основу ње из других извора обезбедили потребна средства за изградњу“, казао је Бојан Стевић и навео да нас у наредних 15 дана очекује комплетна реконструкција и објекта школе Војислав Вока Савић која ће обухватити радове на целокупној замени крова, столарије, фасаде као и изградњу једног терена за мале спортове на отвореном.

  У наредних петнаестак дана и у ОШ „Кнез Лазар“ и Музичкој школи „Марко Тајчевић“ започеће радови на замени комплетне столаријe и комплетној реконструкцији мокрих чворова, а до краја године на објектима матичних школа у Јунковцу и Дудовици започеће се са радовима на замени столарије, уређењу санитарних чворова, уређењу унутрашње столарије и подова.   

  „Поред балона који је добила ОШ „Војислав Вока Савић“, већ увелико се гради још један исти овакав објекат при ОШ „Свети Сава“ у Великим Црљенима који ће до краја ове или почетком следеће године бити стављен у функцију“, казао је Стевић и подсетио присутне да је и ОШ „Рудовци“ у Рудовцима прошле године добила нову фискултурну салу, а да нас до краја ове или почетком наредне године очекује почетак изградње објекта фискултурне сале за Техничку школу „Колубара“ и Гимназију.

  Директор ОШ „Војислав Вока Савић“ Ненад Живановић изразио је велико задовљство што је на данашњи дан, 1. септембра свечано отворена Балон хала која је дата нашој школи на коришћење.

  Председник Скупштине ГО Лазаревац Бојан Синђелић је приликом отварања Балон хале при ОШ „Војислав Вока Савић“ истакао да је приоритет  руководства општине у протеклих 10 година био изградња инфраструктурних објеката који ће допринети бољем и лепшем одрастању деце.

  „Поносан сам што је овај објекат приведен намени пре свега зато што смо омогућили деци школског узраста да имају адекватан објекат где ће моћи да обаве наставу физичког, али и да тренирају неке спортове. Изградњом овог објекта значајно ће се ослободити простор у спортском центру, где ће клубови са територије наше општине имати више термина“, казао је председник Скупштине Бојан Синђелић и додао да ће општина и на даље наставити да гради овакве и сличне објекте пре свега у жељи да деца у Лазаревцу што више бораве на спортским теренима, под будном пажњом добрих тренера и наставника физичког које свакако имамо.