Питајте председника
 • Sportske igre mladih u Lazarevcu (5)

 • Вести
  04 јун 2021

  Спортске игре младих другу годину за редом у Лазаревцу

  Градска општина Лазаревац је другу годину за редом на теренима Спортско рекретивног центра Колубара домаћин највеће регионалне спортске манифестације намењене деци - Дунав осигурање Спортске игре младих. Спортске игре младих у Лазаревцу званично су отворили председник ГО Лазаревац Бојан Стевић и промотер игара у Лазаревцу Драган Чадиковски, некадашњи фудбалер Колубаре, Цеља, Зенита, Партизана. Ове године малишани из Лазаревца такмичиће се у фудбалу, а најбољи на лазаревачком такмичењу избориће пласман на државно такмичењу које ће се одржати у Београду на Ади Циганлији.

  Приликом отварања Спортских игара младих председник општине Бојан Стевић је изјавио да је изузетно задовољан што је Лазаревац другу годину за редом домаћин овако великом и значајном спортском такмичењу младих и што се на тај начин придружио бројним градовима и општинама који су такође угостили овај караван радости и пријатељства.

  „Очекујем да ћемо се и следеће године видети на истом месту у још већем броју и учесника, али и у још већем броју дисциплина“, казао је Стевић и додао да ће данас само у фудбалу учешће узети преко 300 децe, а да би организовање такмичења и у кошарци и одбојци свакако привукао још већи број учесника.

  На крају свог обраћања Стевић се захвалио свим Лазаревчанима који су помогли организацију овог догађаја, али и промотеру Спортских игара младих у Лазаревцу Драгану Чадиковском који је своју богату фудбалску каријеру наставио као помоћни тренер у ФК Цеље у Словенији.

  Треба нагласити да се Дунав осигурање Спортске игре младих у Србији одржавају уз подршку Владе Републике Србије и председника Александра Вучића. Генерални спонзор је компанија Дунав осигурање, а престижни пул спонзора чине и компаније „Coca – Cola“, UEFA Foundation, Електропривреда Србије, Банка Поштанска штедионица, Нафтна индустрија Србије и Подравка Србија.

  Од оснивања до данас на Спортским играма младих у Србији, Хрватској и Босни и Херцеговини учествовало је више од два милиона школараца, на свим нивоима такмичења, као и осталим активностима, а у све три земље, за децу је све потпуно бесплатно.