Питајте председника
 • Najava radova na objektu skole u Junkovcu (1)

 • Вести
  07 February 2024

  После Сретења почињу радови на објекту ОШ „Слободан Пенезић Крцун“ у Јунковцу

  Председник ГО Лазаревац Бојан Стевић са сарадницима, замеником председника Томиславом Рикановићем, председником Скупштине Бојаном Синђелићем и члановима Већа Сашом Радовановићем и Радом Мирковићем обишао је објекат Основне школе „Слободан Пенезић Крцун“ у Јунковцу где је најавио почетак обимних радова на реконструкцији објекта ове школе.

  Настава у селу Јунковац започела је далеке 1875. године, а садашњи објекат школе прве ђаке је примио 1963. године. Током пуних 6 деценија како се постојећи објекат ОШ „Слободан Пенезић – Крцун“ користи осим текућег одржавања и замене столарије на објекту која је изведена 2002. године, неких озбиљнијих радова на објекту није било, навео је Стевић.

  Поред реконструкција објеката школа на територији града, обећали смо реконструкцију и адаптацију и осталих школа на територији наше општине, казао је Стевић и додао да ће обимни радови на објекту школе „Слободан Пенезић Крцун“ почети одмах после државног празника Сретење.

  Радови на реконструкцији основне школе у Јунковцу обухватиће комплетну реконструкцију крова, израду нове енергетски ефикасне фасаде, постављање декоративне расвете са две стране објекта, комплетно уређење унутрашњих зидова и плафона - глетовање и кречење, као и замену унутрашње столарије где је то неопходно, казао је Стевић и нагласио да ће посебан акценат бити стављен и на радове у кабинету информатике, али и постављању унутрашње лед расвете и повећању безбедности ученика и наставника постављањем јављача пожара и сигурносних камера.

  По окончању радова на самом објекту школе уредићемо и двориште школе са паркинзима, а ако успемо у наредној години ћемо се потрудити да изађемо у сусрет родитељима и деци из Јунковца, Миросаљаца и Араповца и започнемо изградњу мање хале, као што смо то урадили у школи у Великим Црљенима.

  Када је реч о радовима у другим школама очекујемо да у наредних петнаестак дана започнемо са сличним обимом радова на објекту ОШ „Михаило Младеновић Сеља“ у Дудовици, а након тога и на објекту ОШ „Свети Сава“ у Великим Црљенима.

  У име ученика, родитеља и наставног особља ОШ „Слободан Пенезић Крцун“ на улагањима у школу, која ће допринети побољшању услова рада и боравка руководству општине се захвалила директорка школе Милена Симић.