Питајте председника
 • Otvoren 33. Festival humora za decu (22)

 • Вести
  14 септембар 2021

  Отворен 33. Фестивал хумора за децу у Лазаревцу

  У свечаној сали Билиотеке „Димитрије Туцовић“ симболичном предајом кључева града од стране председника ГО Лазаревац Бојана Стевића ученику трећег разреда ОШ Дуле Караклајић Николи Синђелићу свечано је отворен 33. Међународни фестивал хумора за децу.

  Говорећи присутним гостима фестивала председник ГО Лазаревац Бојан Стевић упутио је честитке  свим овогодишњим добитницима награда фестивала и истакао да је општина Лазаревац и ове године учинила све да фестивал протекне у што бољој атмосфери, препуној дечијих осмеха. Стевић се овом приликом и захвалио свим институцијама, предузећима као и свим појединцима који су помогли да се овогодишњи фестивал одржи.

  „Остаје велика жал што због актуелне епидемиолошке ситуације нећемо, другу годину за редом имати отрганизовану велику маскенбалску поворку, али бих позвао родитеље да маскирану децу доведу у четвртак 16. септембра у 17 часова где ће бити организовано оцењивање маски“, казао је Стевић и додао да је Фестивал хумора за децу најлепша манифестација коју Лазаревац има јер су деца и њихова будућност инспирација свега онога што свет одраслих ради.

  Пре краћег културно уметничког програма госте 33. Фестивала хумара за децу, међу којима је био присустан и велики број писаца за децу поздравила је испред организатора и директорка Библиотеке „Димитрије Туцовић“ Јасмина Иванковић.