Питајте председника
 • Otpocela sadnja novih stabala u Gradskom parku u Lazarevcu (12)

 • Вести
  13 November 2022

  Отпочела садња преко 800 нових стабала у Градском парку у Лазаревцу

  Данас је председник градске општине Лазаревац Бојан Стевић у друштву сарадника и помоћника министра за заштиту животне средине Дејана Фурјановића присуствовао почетку садње преко 800 стабала лишћарског и четинарског дрвећа у градском парку у Лазаревцу које се спроводи кроз пројекат Министарства за заштиту животне средине „Србија сади”.           

  „Користим и ову прилику да се захвалим Граду Београду, Влади Републике Србије и надлежном министарству на средствима који су издвојена за реализацију пошумљавања Градског парка у Лазаревцу, што је важан корак у заједничкој борби за здравију животну средину и чистији ваздух”, рекао је Стевић.

  Помоћник министра Дејан Фурјановић се захвалио општинском руководству и том приликом изразио велико задовољство што је градска општина Лазаревац узела учешће у овом пројекту пошумљавања и на тај начин допринела чистијој животној средини.

  „Будућа сарадња са Министарством за животну средину, пре свега биће усмерена на замену постојећих котлова у лазаревачким основним школама које тренутно користе прљаве енергенте, са енергетски ефикаснијим котловима који користе чистије изворе енергије”, закључио је Стевић.