Питајте председника
 • Vidovdan svecana sednica Skupstine GO Lazarevac (2)

 • Вести
  28 June 2023

  Одржана свечана седница Скупштине ГО Лазаревац

  Свечаним програмом и доделом награда у великој сали Центра за културу данас је у присуству одборника, народних посланика, пријатељских локалних самоуправа и других званица обележен Дан општине Лазаревац - Видовдан.

  Честитајући суграђанима празник, председник општине Бојан Стевић најавио је да ће Градска општина Лазаревац  у наредном периоду бити велико градилиште на којем ће бити завршени планирани инфраструктурни пројекти и започети нови. 

  Изградња јавне подземне гараже до краја године, затим објекта центра за социјални рад, затворене пијаце, реконструкција школа, наставак изградње дечјих игралишта у селима и градским месним заједницама, решавање питања водоснабдевања и канализационе мреже у делу општине, нови километри асфалта - само су неки од пројеката које је најавио Бојан Стевић.  

  -Желим да нагласим да ће, поред средстава ГО Лазаревац, више од 90 посто средстава за планиране пројекте бити обезбеђено мимо општинског буџета, захваљујући председнику Србије Александру Вучићу, који у изазовним временима за цео свет успева да одржи стабилност јавних финансија. Захвалност за подршку дугујем и Влади Републике Србије и Граду Београду, на челу са градоначелником. Општина је припремила комплетну пројектно-техничку документацију што је умногоме олакшало приступ изворима финансирања на републичком и градском нивоу. Са још више ентузијазма, воље и жеље и у будућности  учинићемо све да се општина Лазаревац у сваком свом делу равномерно развија и буде боље место за живот - рекао је Стевић. 

  На свечаности су додељене традиционалне награде Градске општине Лазаревац заслужним грађанима и најталентованијим, вишеструко награђиваним ученицима. 

  Награда из области противпожарне заштите припала је Милошу Живановићу из Барзиловице, командиру Ватрогасно - спасилачке јединице Лазаревац за пожртвованост и професионалност у акцијама спашавања људских живота и материјалних добара у пожарима и приликом временских непогода. Награду за стваралаштво младих добили су Андреја Белић, ученик Гимназије у Лазаревцу, Нађа Лазаревић, ученица Техничке школе „Колубара“ Лазаревац и Александра Спасојевић, ученица Гимназије у Лазаревцу.

  Видовданска награда општине Лазаревац ове године припала је Културно-уметничком друштву „Диша Ђурђевић“ из Вреоца за  очување  и развој културно-уметничке баштине колубарског краја и културних традиција народа и народности, те подстицање изворног народног стваралаштва и неговање уметничких и културних вредности.

  Овом приликом председник ГО Лазаревац Бојан Стевић посебне плакете захвалности уручио је и академском вајару из Лазаревца Душану Рајшићу за огроман допринос из области ликовне културе и хуманитарног рада са децом и особама са посебним потребама и професору Техничке школе „Колубара“ из Лазаревца Ивану Гајићу за допринос из области образовања у едукацији ученика из области машинства и обраде метала.Треба истаћи да је Дан општине Лазаревац својим присуством увеличала и делегација општине Валандово из Северне Македоније, на челу са градоначелником Пером Костадиновим.
  Свечана седница скупштине ГО Лазаревац завршена је пригодним културно уметничким програмом уз учешће глумаца Пулс театра и ученика и професора Музичке школе „Марко Тајчевић“ из Лазаревца.