Питајте председника
 • Sajam sporta u Lazarevcu (8)

 • Вести
  12 September 2023

  Одржан Сајам спорта у Лазаревцу

  У организацији Спортског савеза Београда и Градске општине Лазаревац, а под покровитељством Града Београда - Секретаријата за спорт и омладину, у Карађорђевој улици – пешачка зона данас је одржан Сајам спорта Градске општине Лазаревац. Учешће на сајму у Лазаревцу представљањем својих активности на штандовима дуж Карађорђеве улице узео је 21 спортски клуб са територије наше општине.

  Након интонирања химне, присутне су поздравили председник општине Бојан Стевић и генерални секретар Спортског савеза Београда Небојша Јевремовић. Сајам спорта у Лазаревцу отворио је председник ГО Лзаревац Бојан Стевић који је у свом обраћању истакао значај оваквог догађаја пре свега за децу школског узраста који су на овом сајму кроз промоцију рада спортских клубова имали прилику да се информишу и одлуче за спорт који ће тренирати путем демонстрације и показних вежби.

  „Надам се да ће многи од вас представљати нашу државу у спорту, стајати мирно кад се химна свира и држати руку на грбу, јер ништа нема лепше него представљати своју земљу. То сте имали прилику да видите ових дана и од кошаркаша, Новака Ђоковића, одбојкаша и одбојкашица и искрено се надам да ће Лазаревац дати будуће шампионе и олимпијце у већем броју“, рекао је Стевић обраћајући се присутним малишанима на отварању данашње манифестације.

  Више стотина деце лазаревачких основних школа је учествовало у  посебном сегменту сајма, активацији Олимпијског комитета  „Буди олимпијац“ где су се кроз занимљив такмичарски програм упознали са олимпијским вредностима, идејом олимпизма али и знаменитостима Београда. 

  Пројекат општинских сајмова спорта има за циљ укључивање што већег  броја деце у систем спорта,  јачање тимског духа, стимулисање школске омладине на редовно упражњавање физичке активности. 

  Сајам спорта у Лазаревцу је други у низу одржаних општинских спортских сајмова који ће се планираном динамиком у организацији Спортског савеза Београда до краја године реализовати на територији свих 17 београдских општина.