Питајте председника
 • Obelezena 108. godisnjica od Kolubarske bitke (8)

 • Вести
  15 децембар 2022

  Обележена 108. годишњица од Колубарске битке

  Полагањем венаца и одавањем државних и војних почасти испред Храма Светог Великомученика Димитрија и на Споменик српском ратнику данас је у нашем граду обележена 108. годишњица од Колубарске битке.

  Државну церемонију обележавања 108. годишњице од Колубарске битке предводио је министар за рад запошљавање, борачка и социјална питања г. Никола Селаковић.

  Венце у крипту храма Светог Димитрија поред министра Селаковића, положили су представници Министарства одбране и Војске Србије, Града Београда, представници ГО Лазаревац, представници амбасада Аустрије, Чешке, Мађарске и Словачке, као и представници бројних удружења за неговање традиције ослободилачких ратова.

  У наставку државне церемоније  присутнима испред лазаревачког храма обратили су се председник ГО Лазаревац Бојан Стевић и министар Никола Селаковић, након чега је изведен краћи културно уметнички програм.

  Државна церемонија обележавања 108. годишњице од Колубарске битке завршена је полагањем венаца на Споменик српском ратнику испред лазаревачке библиотеке.

  У свом обраћању присутним Лазаревчанима на државној церемонији председник ГО Лазаревац Бојан Стевић је истакао да  Колубарска битка и Храм са Спомен костурницом којим се поносимо, посебно обавезује становнике Лазаревца да га чувају као успомену на херојство, жртву и љубав за слободом који су наши преци показали.

  „Данашња церемонија била је прилика за све присутне, нарочито за присутне ученике из основних и средњих школа из нашег града да се још једном присетимо свих страхота рата и да из тога извучемо поуке за наше даље поступке”, казао је Стевић.