Питајте председника
 • Obelezen Dan opstine Vidovdan (5)

 • Вести
  29 June 2024

  Обележен Дан општине и 135 година од оснивања града

  Поводом 135. годишњице од оснивања Лазаревца, у Центру за културу одржана је свечана седница Скупштине ГО Лазаревац на којој је додељена Видовданска награда, највише признање општине. Видовданска награда додељена је Градском центру за социјални рад - Одељењу Лазаревац за изузетне резултате остварене у области социјалне заштите. Награда у области противпожарне заштите припала је Богољубу Живојиновићу из Барзиловице, запосленом у Ватрогасно спасилачкој јединици Лазаревац. За област стваралаштво младих, награде су добили студенти Алекса Кантар из Врбовна, Александар Рабреновић из Лазаревца и Жељана Живковић из Трбушнице. Плакете захвалности председник општине Бојан Стевић уручио је Жељку Петронијевићу и Владану Старчевићу.

  Дан општине Лазаревац - Видовдан, по традицији је одржан у Центру за културу Лазаревац. Свечаном седницом и академијом, на којој су додељена и највиша општинска признања, представници локалне самопуправе подсетили су присутне на традицију дугу 135. година.  Честитајући грађанима празник, председник Скупштине Градске општине Лазаревац Бојан Синђелић рекао је да је ово прилика да се се подсетимо историје, али је ову прилику искористио и да напомене да ће ГО Лазаревац у наредним данима санирати последице поплава и помоћи угроженом становништву.

  Председник општине Бојан Стевић поздравио је присутне госте али и добитнике награда. Напоменуо је да општину Лазаревац чекају нови пројекти и нова улагања. Најавио је да ће неколико значајних пројеката бити реализовано у наредном периоду, а посебно је издвојио изградњу нове зграде за потребе Центра за социјални рад, вртића, као и фискултурне сале за Гимназију и Техничку школу.