Питајте председника
 • Radovi na sanaciji kvara podzemnog kabla (2)

 • Вести
  07 July 2023

  ОБАВЕШТЕЊЕ - ЕДБ ЛАЗАРЕВАЦ

  У среду, 05.07.2023. године у 11:50 часова дошло је до квара на делу далековода подземног кабловског вода између трафо станице „Горњи град“ и трафо станице „Аранђеловачки пут“. ЕДБ Лазаревац је првобитно деловала и одмах тражила испитна кола како би што пре локализовала квар на подземној деоници. Испитна кола су врло брзо стигла, квар је лоциран и приступило се изради прве спојнице на том каблу мислећи да је то решење проблема. Након израде спојнице и тестирања, далековод је поново испадао са мреже. Након тога поново су позвана испитна кола из Краљева и током јучерашњег дана лоциран је квар на још три додатна места на овој деоници, што значи да је квар лоциран на укупно четири места. ЕДБ Лазаревац је током јучерашњег дана урадила на сва четири места спојнице и приликом тестирања у касним вечерњим сатима 06.07.2023. године пробало се са поновним укључењем али без успеха што значи да је постојало још ко зна колико кварова на овој деоници.

  ЕДБ је синоћ донела одлуку да се не сме више губити време на поправку постојећег кабла и донета је одлука да данас, 07.07.2023. године у раним јутарњим сатима приступи ископу рова и полагању нове деонице кабловског вода у дужини од 150 метара и тако елиминише све кварове на тој деоници.

  У наредном периоду ће се радити на томе да овај далековод добије напајање са друге стране како би се смањили овако лоши ефекти, пошто је кабл добијао радијално напајање, што занчи да није могао добити напајање ни са једне друге стране. Ово је један од ретких далековода са радијалним напајањем на територији града Лазаревца. У наредном периоду ћемо обезбедити и напајње од стране далековода „Дрен“ и на тај начин ћемо смањити вероватноћу прекида у напајању потрошача у насељеним местима Лукавица и Стубица. ЕДБ Лазаревац почеће са активностима одмах, а очекујемо реализацију изградње далековода са новим напајањем до краја ове године.

  Нормализацију снабдевања електричном енергијом грађани могу очекивати у току данашњег дана најдаље до 15:00 часова.

  Извор: ЕДБ Лазаревац, директор Веселин Шиљеговић