Питајте председника
 • setajmo za zdravlje (5)_resize

 • Вести
  15 јун 2022

  Манифестација „Шетамо за здравље“ заказана за суботу 18. јуна

  У организацији Планинарског друштва Вис, а под покровитељством ГО Лазаревац у оквиру манифестације Дани Лазаревца, која се организује поводом обележавања Дана општине Лазаревац, у суботу 18. јуна биће одржана летња акција „Шетамо за здравље“ под слоганом „Лету у загрљај“.

  Овим поводом данас је одржана конференција за новинаре на којој су о предстојећој акцији говорили Члан Већа ГО Лазаревац Никола Маринковић, председник ПД „Вис“ Верица Васиљевић и члан Управног одбора ПД „Вис“ Јован Арсенијевић.

  Верица Васиљевић и Јован Арсенијевић испред Планинарског друштва овом приликом су најавили да ће летња акција „Шетамо за здравље“ у суботу 18. јуна започети као и сваке године окупљањем учесника испред Градске општине Лазаревац у 8 часова, док ће се на шетњу кренути у 9 часова. Овог пута сви учесници ће имати прилику да шетају Стубичким стазама здравља које су прошле године обележене и свечано отворене. Како су и организатори најавили стазе су средње лаке и пружају могућност за учешће свим узрастима, без обзира на године.

  Члан Већа Никола Маринковић позвао је суграђане да се прикључе овој активности и ако нису до сада прошетали Стубичким стазама здравља, које су изузетно добро обележене искористе ову прилику у суботу упознају и овај део наше општине.

  Основни циљеви ове акције су афирмација шетње као физичке активности, упознавање наших суграђана са активностима које спроводи планинарско друштво Вис, али и испуњење основног циља активна рекреација наших грађана, закључио је члан Већа ГО Лазаревац Никола Маринковић.