Питајте председника
 • Градоначелник Шапић обишао два велика градилишта у Лазаревцу (3)

 • Вести
  11 September 2023

  Градоначелник Шапић обишао два велика градилишта у Лазаревцу

  Градоначелник Београда Александар Шапић, заједно са председником Градске општине Лазаревац Бојаном Стевићем обишао је данас два градилишта у Лазаревцу где се изводе радови на реализацији два велика инфраструктурна пројекта – изградњи пијаце и трга са подземном гаражом.

  Градоначелник је том приликом истакао да ово није прва посета Лазаревцу, те да је то чинио и раније, подсећајући на период поплаве у овој општини, када је договорено да се очисти корито реке која највише угрожава становништво у окружењу. Како је прецизирао, тај посао је започео, иако „није било фотографисања”.

  – Мислим да ствари прво треба да се ураде, а онда људи могу о томе да буду обавештени. Бављење политиком не мора увек да буде условљено фотографисањем. Тако да не мора да значи да ћемо следећа два-три пута када будем долазио да се фотографишемо. Када је реч о данашњем поводу за долазак у Лазаревац, требало је да радови буду завршени још пре него што сам постао градоначелник, али фирма је нажалост пропала. Расписали смо нову набавку и дирекција ће покушати да што пре нађе извођача јер ово блокира читав центар општине. Други део радова, које обавља „Енергопројект”, иде својим током, а очекујемо да ће се до краја године наставити заустављени радови – прецизирао је Шапић.

  Осим овог пројекта, и нова пијаца ће суштински да промени окружење и увешће се ред, додао је Шапић, и казао да би ови радови требало да буду завршени до пролећа.

  – До краја године расписаћемо и радове у Улици Вука Караџића, као и за вртић у Степојевцу, који је један од приоритета. Потрудићемо се да финансирамо и изградњу фискултурних сала у две школе. Дакле, уколико порадимо, а хоћемо, на оваквим стварима, као што су гаража, трг, пијаца, школа, домови здравља, саобраћајнице и путеви, живот на ободима града може да буде објективно квалитетнији него у центру града. Нема гужве, сталних тензија, а има више природе – навео је Шапић.

  Он је истакао да ће развој општина Лазаревац, Барајево, Младеновац и Обреновац бити приоритети ове градске власти јер људи који живе у овим деловима Београда то заслужују.

  Председник општине Лазаревац Бојан Стевић је изразио захвалност Граду Београду, градоначелнику Шапићу и секретаријатима који су укључени у спровођење ових пројеката и који су показали пуно разумевање за потребу равномерног развоја свих делова Београда. Стевић се захвалио и свим запосленима у општинској управи, јавним предузећима и институцијама у Лазаревцу који су учествовали у изради квалитетних пројеката, а који су наишли на одобравање градоначелника и његовог тима људи.

  - Све пројекте општина ради, а након тога за средства конкурише у Граду, казао је Стевић и додао да је управо на тај начин Град финансирао бројне важне инфраструктурне пројекте на територији општине Лазаревац.

  – Град је помогао замену столарије на основној школи и гимназији, а очекујемо почетак радова на ОШ „Војислав Вока Савић”, као и на ОШ „Кнез Лазар”. Надам се да ћемо до почетка наредне године успети да уговоримо и изградњу фискултурне сале за две средње школе – рекао је Стевић, подсетивши да су до сада завршени пројекти обнове Железничке улице, Улице Милована Лазаревића, поплочавање у Карађорђевој и Улици Димитрија Туцовића.