Питајте председника
 • Poseta drzavnog sekretara za poljoprivredu Ivane Popovic (4)

 • Вести
  10 February 2023

  Државна секретарка Ивана Поповић у посети општини Лазаревац

  Председник Градске општине Бојан Стевић са сарадницима данас је угостио државну секретарку у Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде Ивану Поповић.

  Државна секретарка је посетила општину Лазаревац, пољопривредно газдинство у Великим Црљенима и Канцеларију за пољопривреду у Лазаревцу.

  Приликом ове посете одржан је  радни састанак на којем се разговарало о развоју пољопривреде, тренутним програмима  који се реализују, али и будућим плановима како би се још више побољшала област пољопривреде и сарадња са ресорним министарством.

  „Општина Лазаревац је у претходних шест година значајно унапредила област пољопривреде, пре свега отварањем Канцеларије за пољопривреду, која помаже пољопривредницима да региструју газдинства али и учествују на бројним конкурсима”, рекао је Бојан Стевић и додао да ће Градска општина Лазаревац наставити са примером добре праксе у наредном периоду у сарадњи са Градом и Републиком и бити на услузи пољопривредницима на територији општине Лазаревац.

  Државна секретарка у Министарству пољопривреде Ивана Поповић изразила је задовољство што је поново у Лазаревцу и истакла да је овом приликом у Великим Црљенима обишла једно домаћинство које се бави ратарством. Поповић је истакла да је на данашњем састанку у општини Лазаревац било речи о томе колико Град Београд са 450 милиона динара, колико је опредељено за субвенције за ову годину може да помогне и о значају платформe е-Аграр за све пољопривредне произвођаче.

  „Током ове године субвенције путем Јавних позива  биће у значајнијој мери критеријумски опредељене, како би сви подстицаји били што једноставнији”, рекла је државна секретарка Ивана Поповић.