Питајте председника
 • dodela rotacionih svetala poljoprivrednicima (3)

 • Вести
  21 јул 2022

  Додељена ротациона светла пољопривредницима

  У циљу побољшања безбедности свих учесника у саобраћају, Савет за безбедност саобраћаја и Савет за пољопривреду Градске општине Лазаревац поделио је ротациона светла пољопривредницима за означавање трактора, пољопривредних возила и прикључних машина. Пре саме доделе, представници Агенције за безбедност саобраћаја одржали су кратако предавање о значају употребе ротационих светала и законским актима који регулишу ту област. Пољопривредници из Лазаревца добили су по два ротациона светла.

  „На Јавни позив који је расписао Савет за пољопривреду ГО Лазаревац пријавило се 120 пољопривредника који су добили по два ротациона светла. Током периода жетве наши пољопривредници изложенији су саобраћају на путним правцима првог и другог приоритета и ради њихове безбедности неопходно је да поседују одговарајућу опрему. Ротациона светла учиниће да буду видљиви на путевима и да и други возачи могу да их уоче на време“, рекао је Славиша Матић председник Савета за пољопривреду ГО Лазаревац.

  Ненад Бачанац, члан Већа ГО Лазаревац задужен за област пољопривреде овом приликом је најавио и нове подстицаје у пољопривреди који треба да се спроводу наредне године. Оно што је новина је могућност субвенционисане куповине машина за прераду пољопривредних производа и казана за ракију.