Питајте председника
 • Crveni krst Lazarevca dobio novo kombi vozilo (2)

 • Вести
  11 January 2023

  Црвени крст Лазаревца добио ново комби возило

  Председник Градске општине Лазаревац Бојан Стевић са сарадницима данас је заједно са амбасадорком Савезне Републике Немачке у Београду Анке Конрад, уручио кључеве новог комби возила Црвеном крсту Лазаревца које ће бити коришћено за потребе поделе оброка народне кухиње на територији наше општине.

  Поред Немачке амбасаде учешће у донацији за набавку новог комби возила за превоз оброка народне кухиње узела је Градска општина Лазаревац, Црвени крст Београда и хуманитарна организација Хелп Србија.

  „Општина Лазаревац ову област је одувек подржавала и пружала значајну подршку за реализацију дистрибуције и превоза оброка Народне кухиње. Црвени крст Лазаревац овим програмом годинама уназад препознат је и у буџету ГО Лазаревац и без те значајне подршке финансирања трошкова превоза оброка, једног дела зараде запослених, одржавања и регистрације возила овај програм не би могао да се реализује”, рекао је председник ГО Лазаревац Бојан Стевић овом приликом и захвалио се амбасадорки Савезне Републике Немачке у Београду Анке Конрад као и представницима Црвеног крста Србије и Београда и хуманитарној организацији Хелп.

  Програм народних кухиња на територији ГО Лазаревац фукционише од 2000. године. Црвеном крсту Лазаревац је ово четврто комби возило, али прво ново возило за ове намене.

  Након уручења кључева у просторијама Градске општине Лазаревац одржан је радни састанак на којем се са амбасадорком Анке Конрад и представницима организације Хелп разговарало и о могућностима даље сарадње и имплементације пројеката на корист грађана наше општине.