Питајте председника
 • nastavlja se podela tableta ucenicima osnovnih skola (6)

 • Вести
  05 октобар 2021

  Бесплатни таблети подељени ученицима у Јунковцу и Великим Црљенима

  Данас је Основну школу „Слободан Пенезић Крцун“ у Јунковцу обишао председник градске општине Лазаревац Бојан Стевић са својим замеником Томиславом Рикановићем и члановима Већа ГО Лазаревац где је симболично у оквиру „Дечије недеље“ настављена акција поделе бесплатних таблет уређаја. Овом приликом таблет уређаје добило је 108 ученика од трећег до шестог разреда, док су лаптоп рачунаре добили учитељи и професори школе у Јунковцу.

  Приликом посете Јунковцу, Стевић је истакао да је објекат матичне школе у Јунковцу стар 56 година и да је време за његову потпуну реконструкцију. Ми се тренутно налазимо у процесу озакоњења овог објекта и добијања употребне дозволе што ће нам омогућити даље улагање, закључио је председник Стевић.

  Након завршене посете у Јунковцу општинско руководство је обишло и Основну школу „Свети Сава“ у Великим Црљенима. Ученицима ове школе уручено је 199 бесплатних таблет уређаја који ће им користити у даљем образовању, док су наставници ове школе добили лаптоп рачунаре.

  Након поделе таблета ученицима у школи у Великим Црљенима заменик председника ГО Лазаревац Томислав Рикановић је искористио прилику да најави нова инвестициона улагања у објекат ОШ „Свети Сава“. Озакоњењем објекта ове школе створили су се услови да у наредном периоду аплицирамо за средства за реконструкцију једног дела школе, али исто тако у оквиру дворишта постојеће школе почећемо и са изградњом најмодерније балон хале на територији наше општине, закључио је Рикановић.