Питајте председника
 • Asfaltirana Topovska ulica (3)

 • Вести
  05 February 2024

  Асфалтирана Топовска улица у дужини од 3,2 километра

  На иницијативу грађана општине Лазаревац, а посебно мештана месне заједнице Дрен, Бистрица и Барошевац, општина Лазаревац уз подршку града Београда, Путева Србије, Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и председника Републике Србије, асфалтирала је Топовску улицу, познатију као пут преко Крџиног гроба у дужини од 3,2 километра који спаја месне заједнице Дрен и Барошевац.

  Председник Градске општине Лазаревац Бојан Стевић са сарадницима обишао је завршне радове и истакао да ће ова путна деоница омогућити бољу повезаност ове две месне заједнице и олакшати нашим суграђанима да брже и сигурније долазе на посао.

  „Крајем 2023. године, први корак ка модернизацији пута био је остварен асфалтирањем дела пуат дужине од 1400 метара. Нова асфалтирана деоница у дужини од 1800 метара значајно ће побољшати повезаност између месних заједница Дрен и Барошевац.

  Осим тога овај пут ће омогућити нашим суграђанима брже и сигурније путовање до њихових радних места” истакао је Стевић овом приликом.

  Најављено је да ће се у наредним данима наставити радови на деоници пута од Вреоца према новој саобраћајници Барошевац-Медошевац.

  „Пројекти попут овог важни су за локалну заједницу, подстичући економски развој, повећавајући мобилност грађана и доприносећи укупном квалитету живота”, истакао је председник Стевић.