Питајте председника
 • Rtska ulica u MZ Trbusnica (3)

 • Вести
  29 February 2024

  Асфалтирана Ртска улица у Трбушници

  У Месној заједници Трбушница асфалтирана је Ртска улица у дужини од 470 метара. Завршне радове на асфалтирању ове улице обишао је председник ГО Лазаревац Бојан Стевић који је овом приликом рекао да је ово важна саобраћајница јер повезује два краја ове месне заједнице.

  Стевић је овом приликом истакао да се у наредним месецима у МЗ Трбушница очекује и завршетак саобраћајнице у Симића крају, као и у Јанковића крају, а да је у претходном периоду урађено и дечије игралиште у Трбушници и реконструисан објекат школе, што указује на континуирани рад на унапређењу инфраструктуре и квалитета живота у овом делу општине.

  Поред тога Стевић је најавио да ће се у МЗ Трбушница у наредних петнаестак дана у функцију ставити и капела на једном од два сеоска  гробља, а половином године почетак изградње капеле и на другом сеоском гробљу у Трбушници. Поред тога Стевић најављује и радове на јавној расвети у овој месној заједници, и то почевши од Петронијевића краја а након тога и на другим локацијама где постоји потреба.

  Будућа траса брзе саобраћајнице „Вожд Карађорђе“ пролазиће  кроз овај крај и важно нам је да имамо уређену путну инфраструктуру, додао је Стевић и истакао да је важно да локална заједница има уређену путну инфраструктуру како би се обезбедила безбедност и ефикасност саобраћаја, као и како би се олакшало повезивање са другим деловима града и региона.

  Стевић је подсетио да је током претходног дана асфалтирана улица Васка Попе у Барзиловици и да је у плану да у овом делу општине буде асфалтиран пут ка Радовановићима, као и пут Лисина који води до храма у Барзиловици. Радови на асфалтирању улица и путева настављју се у Месној заједници Рудовци, најавио је овом приликом председник општине.