Питајте председника
 • Asfaltiran put u MZ Strmovo (3)

 • Вести
  03 новембар 2021

  Асфалтиран пут од Споменика у Стрмову до Старе монтаже

  У Месној заједници Стрмово данас је завршено асфалтирање деонице пута од Споменика у Стрмову до Старе монтаже у укупној дужини од 1200 метара. Завршне радове на овој изузетно важној саобраћајници, како за грађане Стрмова али и околних села, обишли су председник ГО Лазаревац Бојан Стевић и његов заменик Томислав Рикановић.

  Пре око месец дана грађани Стрмова са којима смо разговарали истакли су да је решавање овог путног правца од изузетног значаја, поготово због аутобуског саобраћаја који се овом деоницом одвија, казао је Стевић и додао да је у складу са овом молбом мештана, општина посредством Владе Републике Србије, Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре односно ЈП Путеви Србије успела да обезбеди средстава за асфалтирање и реконструкцију наведеног пута.

  До краја дана биће завршена оба слоја асфалта и носећи и хабајући у укупној дужини од 1200 метара, а након тога нас очекују и радови на уређењу канала поред пута и уређење банкина, навео је Стевић и додао да је овај путни правац последњи пут асфалтиран 1970. године, а да је у претходних 52 године повремено вршено само крпљење ударних рупа.

  Када је реч о даљем улагању у путну инфраструктуру у МЗ Стрмово, председник ГО Лазаревац је овом приликом најавио да очекује да ће већ почетком следеће године, бити урађен и пут Стрмово – Пркосава у дужини од 1300 метара и пут поред школе у Стрмову дужине 500 метара, чиме би највећи проблеми мештана Стрмова када је реч о путној инфраструктури били решени.