Питајте председника
 • Asfaltiran deo Ulice Miloša Obrenovića u Velikim Crljenima (3)

 • Вести
  09 February 2024

  Асфалтиран део Улице Милоша Обреновића у Великим Црљенима

  Председник ГО Лазаревца Бојан Стевић, његов заменик Томислав Рикановић и члан Већа ГО Лазревац Саша Радовановић данас су посетили Месну заједницу Велики Црљени где су обишли радове на асфалтирању Улице Милоша Обреновића у овом насељеном месту.

  Заменик председника општине Томислав Рикановић истакао је овом приликом да је Улица Милоша Обреновића веома важна јер спаја два дела насеља, а уједно је једна од најдужих улица у Великим Црљенима. Рикановић истиче да је у претходном периоду у овој улици урађена гасификација, а пре пар месеци кроз Пројекат „Чиста Србија“ је урађена и канализациона мрежа чиме су се створили услови за асфалтирањем и завршетком комплетних радова у једном делу ове улице.

  С обзиром да се ради о једној од најдужих улица у Великим Црљенима око 1450 метара, ми ћемо у наредном периоду како се за то створе услови и колико то буџет општине буде дозвољавао успети да спојимо улицу у целој дужини, а тренутно се асфалтира најприоритетнији део, где је урађена гасификација и канализација и који је највише насељен, казао је Рикановић.

  Рикановић је навео да је поред овог пута у Великим Црљенима урађен и плато код старог гробља и један део пута кроз старо гробље у Великим Црљенима који је приликом извођења радова на канализационој мрежи у оквиру Пројекта „Чиста Србија“ био руиниран.

  Заменик председника Рикановић најавио је да ће у наредном периоду у оквиру уговора који има ГО Лазаревац у Великим Црљенима бити урађен и део Колубарске улице и један крак Тамнавске улице.

  Рикановић се осврнуо и на реконструкцију појединих улица које су оштећене приликом изградње канализационе мреже у Великим Црљенима у оквиру Пројекта „Чиста Србија“. Након састанка са кинеском компанијом која је носилац радова на извођењу радова на канализацији у Великим Црљенима у оквиру Пројекта „Чиста Србија” постигнут је договор и први обриси овог договора већ се виде на терену, каже Рикановић.

  „Већ сутра почиње се са радовима на припреми за асфалтирање у Улици Дише Ђурђевића, а након тога ће компанија ПИМ радити и део Партизанске улице“, казао је Рикановић и овом приликом замолио грађане да током извођења ових радова поготово у делу Партизанске улице покажу стрпљење и користе алтернативне правце.

  Након завршетка ове две улице  приступиће се асфалтирању Улице Кнегиње Зорке и Стевана Филиповића и очекује се да ће радови у свим наведеним улицама у Великим Црљенима бити завршени до 20. марта.

  Рикановић се осврнуо и на проблеме у Улици Ранка Никетића где постоји велико незадовољство грађана због радова на канализационој мрежи, због чега је крајем прошле године урађено и асфалтирање дела ове улице. Међутим услед непостојања довољне сабијености подлоге, након ових зимских дана дошло је до појављивања рупа, тако да ће се приликом радова у Улици кнегиње Зорке урадити и санација Улице Ранка Никетића.

  Овом приликом заменик председника најавио је да ће се у наредном периоду, у МЗ Велики Црљени најкасније до половине априла започети и са извођењем радова на изградњи тротоара у делу од Термоелектране до „ваљка“.