Питајте председника
 • Otvoren 35. Medjunarodni festival humora za decu (2а)

 • Вести
  12 September 2023

  Отворен 35. Фестивал хумора за децу у Лазаревцу

  У свечаној сали Билиотеке „Димитрије Туцовић“ симболичном предајом кључева града од стране председника ГО Лазаревац Бојана Стевића ученику четвртог разреда ОШ „Кнез Лазар“ Урошу Радосављевићу свечано је отворен 35. Међународни фестивал хумора за децу.

  „Задовољство ми је да предам кључеве града у руке младом и искусном суграђанину Урошу Радосављевићу, који ће наредних дана управљати нашом општином. Јубиларни 35. по реду Фестивал хумора за децу је врло значајан за наш град јер на једном месту окупља писце и дечије песнике који су оставили траг у књижевности али и стваралаштву за децу. Надам се да ћемо наредних пар дана уживати у богатом програму и очекујем од наших малих суграђана да ће знати да наставе ову традицију и да ће утканим путем, дуги низ деценија организовати фестивал како и доликује. Предајем кључеве града свом наследнику и надам се да ће наредна три дана он бити у сигурним рукама“, рекао је Бојан Стевић овом приликом и додао да је Фестивал хумора за децу најлепша манифестација коју Лазаревац има јер су деца и њихова будућност инспирација свега онога што свет одраслих ради.

  Говорећи присутним гостима фестивала председник  ГО Лазаревац Бојан Стевић упутио је честитке  свим овогодишњим добитницима награда фестивала и истакао да је општина Лазаревац и ове године учинила све да фестивал протекне у што бољој атмосфери, препуној дечијих осмеха. Стевић се овом приликом захвалио свим институцијама, предузећима као и свим појединцима који су помогли да се овогодишњи фестивал одржи.

  Пре краћег културно уметничког програма госте 35. Фестивала хумара за децу, међу којима је био присустан и велики број писаца за децу поздравила је испред организатора и директорка Библиотеке „Димитрије Туцовић“ Јасмина Иванковић и директорка Фестивала Радмила Булатовић.

  Свечаном отварању 35. Фестивала хумора за децу које је одржан у просторијама Библиотеке „Димитрије Туцовић” у Лазаревцу, претходио је свечани пријем који је у згради општине председник Бојан Стевић уприличио за присутне писце и песнике, пријатеље лазаревачког фестивала.

  Овом приликом Стевић се захвалио присутним писцима и песницима за децу на помоћи и активној улози коју пружају да лазаревачка манифестација траје пуних 35 година. Била је ово прилика и да се овогодишњим добитницима Златног Гашиног пера Бранку Стевановићу и Сребрном Гашином перу Душку Домановићу честита на вредним наградама. Поред овогодишњих лауреата на пријему у општини присуствовало је десетак песника и писаца међу којима су били и Слободан Станишић, Дејан Алексић, Драгомир Ћулафић, Гордана Тимотијевић, Славка Петковић Грујичић, Тоде Николетић и други.

  35. Фестивал хумора за децу трајаће до четвртка, када ће бити затворен традиционалним маскенбалом чији је почетак најављен за 17 часова на платоу испред Рударске чесме.