Питајте председника

Вести
08 October 2015

Свечано отворен реконструисан стадион ФК „Колубара“

Након успешног завршетка реконструкције стадиона и изградње источне трибине фудбалског клуба „Колубара“ свештенство Храма Светог великомученика Димитрија, освештало је терен  и просторије овог спортског објекта.  Уз отварање реновираног стадиона председник фудбалског савеза Србије Томислав Караџић отворио је и помоћни стадион са вештачком травом.

Поводом отварања реконструисаних спортских објеката гости Лазаревца и ФК „Колубара“ били су Томислав Караџић, председник фудбалског савеза Србије и делегација фудбалског савеза Београда, коју су чинили председник Славиша Кокеза и генерални секретар Јован Шурбатовић.

Повод је био свечарски, јер је после два месеца интензивних радова стадион потпуно реконструисан. Вероватно су и најупорнији изгубили наду да ће се икада поново изградити источна трибина,  али се ето и то догодило. Пре свечаног чина отварања, а после освештавања клупских просторија заменик председника градске општине Лазаревац и председник Фудбалског клуба „Колубара“ Бојан Стевић обратио се присутнима. Стевић је потом  доделио и плакете предузећима која су учествовала у реконструкцији стадиона, као и медијским кућама које прате делатност фудбалског клуба „Колубара“.

Томислав Караџић је у пратњи делегације Фудбалског савеза Београда, најпре је  пресецањем врпце свечано отворио стадион, затим је врпца пресечена и на помоћном терену где је пре двадесетак дана постављена вештачка трава. Трећа врпца пресечена је на отварању нових просторија Фудбалског савеза општине Лазаревац, које се сада налазе испод западне трибуне стадиона ФК „Колубара“.

У новим просторијама ФСО Лазаревац приређена је и кратка конференција за новинаре. На крају треба напоменути да ће фудбалери Колубаре већ у суботу на обновљеном стадиону угостити новосадски Пролетер.