Питајте председника

Вести
23 October 2015

Представници амбасаде Чешке Републике у посети Лазаревцу

Поводом Дана школе,  Основна школа „Дуле Караклајић“ већ годинама уназад организује манифестацију „Октобарско звонце“.  Један од традиционалних програма у оквиру ове манифестације је програм „Кругови пријатељства“. У оквиру овог програма ђаци и професори ове школе припремају пригодан културно-уметнички програм у оквиру којег представљају културу, традицију и обичаје једне од земаља света.

Ове године, држава – гост била је Чешка Република. Тим поводом Лазаревац и ОШ „Дуле Караклајић“  посетио је заменик амбасадора и шеф политичког одељења амбасаде Чешке Републике у Србији, Јиржи Кириан. Представник Чешке амбасаде прусуствовао је приредби посвећеној Чешкој и њеним карактеристикама коју су реализовали ученици и професори ове школе.

На свечаном пријему у згради градске општине Лазаревац, који је за угледног госта организовао председник општине Драган Алимпијевић најављене су могућности будуће сарадње општине Лазаревац и амбасаде Чешке у Београду. Била је ово прилика да се председник градске општине Лазаревац захвали на помоћи коју је Чешка пружила градској општине Лазаревац током мајских поплава у 2014. години.