Питајте председника

Вести
24 October 2014

Представници амбасаде Аргентине у посети Лазаревцу

Поводом Дана школе,  Основна школа „Дуле Караклајић“ већ годинама уназад организује манифестацију „Октобарско звонце“.  Један од традиционалних програма у оквиру ове манифестације је програм „Кругови пријатељства“. У оквиру овог програма ђаци и професори ове школе припремају пригодан културно-уметнички програм у оквиру којег представљају културу, традицију и обичаје једне од земаља света.

Ове године, држава – гост била је Аргентина. Секретар амбасаде Аргентине у Србији, Хуан Скартасини дел Рио, посетио је ОШ „Дуле Караклајић“ и том приликом прусуствовао приредби посвећену Аргентини и њеним карактеристикама, а коју су реализовали ученици и професори ове школе.

На свечаном пријему у згради градске општине Лазаревац, који су за угледног госта организовали председник општине Драган Алимпијевић и његов заменик Бојан Стевић, најављене су могућности будуће сарадње општине Лазаревац и амбасаде Аргентине у Београду.

Током дана представници амбасаде Аргентине посетили су и подручно одељење школе у Петки где је лазаревачки глумац Зоран Белошевић, говорио монолог о исповести солунског ратника из Барзиловице, Чеде Поповића.