Питајте председника

Вести
18 September 2015

Председник ГО Лазаревац Драган Алимпијевић и заменик председника Бојан Стевић, заједно са директорима лазаревачких јавних предузећа, обишли су актуелне радове на територији општине

Представници општине најпре су обишли радове у главној улици. Поплочавање трга код Рударске чесме требало би да буде завршено у наредних неколико дана, рекао је заменик председника ГО Лазаревац Бојан Стевић. За уређење трга средства је издвојио Секретаријат за саобраћај града Београда у износу од 20 милиона динара. Радове на тргу изводи „Београд пут“, док радове на другом делу улице изводи „Колубара Грађевинар“. У плану је и уређење фонтане код зграде некадашњег комитета, за шта је Дирекција издвојила 4,5 милиона динара.

„У току је и надоградња зграде суда, што је општина Лазаревац финансирала преко ЈП Дирекција у износу од 10 милиона динара, а ребалансом буџета биће одвојено додатних 2,5 милиона динара чиме ће се добити још 400 квадрата површине. Очекујемо да Министарство правде издвоји додатна средства, као и посету министра Селаковића у наредних месец дана“, рекао је Стевић.

Председник основног суда у Лазаревцу Љубивоје Ковачевић изразио је уверење да ће реконструкција суда у коме су смештене три јединице, тужилаштво, прекршајни и основни суд,  обезбедити добијање бољих услова за рад, као и да ће  се и послови обављати ефикасније. Он се такође захвалио општини што је имала слуха да помогне проширење објекта.

У улици 1300 каплара замењене су све инсталације, кишна и фекална канализација, водовод, топловод, као и улична расвета, истакао је Миле Ранковић, председник Надзорног одбора „Дирекције“. Он је подсетио да се радови изводе у дужини 1200 метара, те да је општина за њих издвојила око 105 милиона, а да све радове изводе лазаревачка јавна предузећа. Ускоро ће овај путни правац бити предат фирми Страбак која ће наставити са радовима.

У улици 1300 каплара велики посао обавило је и ЈП „Топлификација“, рекао је Вукашин Јањевић директор овог предузећа. „Ми смо на овом делу имали девет огранака, око 60 директних прикључака, што подразумева 1200 метара рова и око 2,5 километара цеви. Вредност инвестиције је око 25 милиона динара“, рекао је он и додао да су створени предуслови за прикључење месне заједнице Горњи град на грејање већ од наредне грејне сезоне.

Задовољство квалитетом изведених радова, али не и роковима, изразио је Милисав Крстовић директор ЈПКП Лазаревац. „Има и објективних и субјективних ствари због чега смо каснили, али ових дана очекујем да предамо радове“.

Представници општинског руководства обишли су и радове на спортској хали у основној школи у Ридовцима за чији наставак је општина издвојила десет милиона динара.

Станко Јовчић директор ЈП Дирекција рекао је да се очекује да до средине новембра буду завршени грађевински радови који су уговорени, а биће потребно да се наредне године издвоји још пет милиона за завршне унутрашње радове.

Задовољство великим бројем градилишта и радова који се обављајиу на територији општине изразио је и Милоје Живановић, предедник ОО СПС Лазаревац, који је нарочито нагласио улагање у реконструкцију спортских објеката у лазаревачким месним заједницама.

У месној заједници Пркосава у току су радови на изградњи капеле за сеоско гробље, за шта је општина издвојила око 3 милиона, а у плану је изградња капеле и у Барзиловици. У наредном периоду, након ребаланса буџета, биће обезбеђена средства за још две или три месне заједнице.

Општина Лазаревац је на прагу решавања још једног великог проблема, а тиче се водоснабдевања седам месних заједница, рекао је Бојан Стевић приликом обиласка радова на изградњи водоводне мреже у Араповцу.

Председник општине Лазаревац Драган Алимпијевић је рекао изградња водоводне мреже за месне заједнице Араповац, Јунковац, Миросаљци, Стрмово и Пркосава је највећа инвестиција у последњих 20 година, чија је вредност око 250 милиона динара. Општина је за ове намене издвојила до сада 94 милиона динара а у плану је додатних 50 милиона. Извођач радова је ЈПКП „Лазаревац“, а рок за завршетак 75 дана.