Питајте председника

Вести
24 June 2015

Поводом обележавања Видовдана - Дана општине и ове године манифестација „Дани Лазаревца“

Манифестација „Дани Лазаревца“, која се одржава поводом Видовдана - Дана општине Лазаревац ове године се  традиционално трећи пут по реду спроводи на иницијативу Савета за младе и Канцеларије за младе ГО Лазаревац. Ове године, манифестација ће трајати четири дана од 25. јуна до 28. јуна. Организатор манифестације је градска општина Лазаревац, уз подршку  РБ „Колубара“ и свих јавних предузећа и установа са територије ГО Лазаревац.

Поводом отпочињања манифестације данас је одржана конференција за штампу на којој је говорио председник Организационог одбора манифестације Ђорђе Максимовић.

Максимовић је овом приликом истакао да ће током трајања манифестације сви грађани имати прилику да уживају у богатом програму.

„Овогодишња манифестација „Дани Лазаревца“ конципирана је тако да се може поделити у неколико сегмената“, казао је Максимовић и додао да манифестација обухвата програме из области спорта, културе и уметности, али ће прилику да покажу своја остварења током манифестације имати и пољопривредни произвођачи и Лазаревчани који се баве уметничким занатима.

„У оквиру спортског сегмента овогодишње манифестације треба истаћи турнире у малом фудбалу, одбојци и баскету који ће се одржавати на теренима СРЦ Колубара у Лазаревцу“, рекао је Максимовић.

У склопу културно-уметничког сегмента манифестације Лазаревчани ће моћи да присутвују позоришним представама „Истрајати“ и „Зеколовко“,  изложбама слика и фотографија, као и ликовној радионици.

Музички сегмент манифестације обележиће наступи бендова Sevdah BABY, Прљави инспектор Блажа и кљунови, SFRJ band acoustic, али и Видовданска гитаријада 2015 као и наступи ученика и професоера Музичке школе „Марко Тајчевић“,  најавио је Максимовић

„У петак 26. јуна у 11,00 часова у парку испод Хотела „Вис“ биће представљени и пољопривредни потенцијали наше општине и радови креативних Лазаревчана који се баве уметничким занатима“, закључио је Максимовић и позвао суграђане да према својим афинитетима посете неки од наведених програма.

У склопу овогодишње манифестације „Дани Лазаревца“ биће додељене и награде вуковцима и ђацима генерације из свих основних и средњих школа са територије ГО Лазаревац.

Обележавање 28. јуна Видовдана - Дана општине Лазаревац и ове године ће у недељу започети Светом Литургијом у Храму светог великомученика Димитрија, парастосом и полагањем венца у крипти Храма, а на свечаној седници Скупштине градске општине Лазаревац која је заказана за 11,00 часова у Центру за културу Лазаревац биће додељене и награде градске општине Лазаревац.