Питајте председника

Вести
27 October 2014

Посета Градског секретара за образовање и дечију заштиту

Градска секретарка за образовање и дечију заштиту Снежана Ђурић током протекле недеље посетила је Градску општину Лазаревац. Том приликом  је у друштву заменика председника ГО Лазаревац Бојана Стевића обишла један број школа на територији наше општине.

Секретарка Ђурић је  обишла школе у Миросаљцима, Рудовцима као и објекат Гимназије и Основне школе „Војислав Вока Савић“ у Лазаревцу. Током посете је договорено да се у школи и вртићу у Миросаљцима уради ограда и мало игралиште, док ће у Рудовцима акценат бити стављен на наставак радова на изградњи фискултурне сале. Наредних дана очекује се почетак радова на реконструкцији тоалета у Гимназији у Лазаревцу који су у катастрофалном стању, најавили су овом приликом заменик председника ГО Лазаревац Бојан Стевић и Секретар за образовање и дечију заштиту Снежана Ђурић.

Када је реч о објекту ОШ „Војислав Вока Савић“ ово је прва посета једног Градског секретара најстаријој лазаревачкој школи . Током обиласка ове школе договорено је да се одмах започне са израдом пројекта и прибављања дозволе за изградњу медиатеке чија ће вредност бити четири милиона динара. Заменик председника ГО Лазаревац Бојан Стевић је овом приликом добио обећање од Секретара за образовање  да ће у наредних неколико дана школа добити електронске табле као и део намештаја за учионице.

Градски секретар за образовање Снежана Ђурић је овом приликом истакла да је у Лазаревац  дошла на позив пријатеља заменика председника ГО Лазаревца Бојана Стевића, пре свега у намери да се и на лицу места упозна са правим стањем објеката школа и вртића на територији општине Лазаревац.

„Током наредне посете планирано је да посетимо и остале основне школе и Техничку школу у Лазаревцу, као и вртић и школу у Дудовици како би могли да планирамо средства у складу са могућностима за Програм рада у 2015. години“, истакла је секретарка Ђурић.