Питајте председника

Вести
26 November 2014

Одржан шести Фестивал српских вина у Лазаревцу

Фестивал српских вина, једна од највећих привредно – туристичких манифестација у Лазаревцу, по шести пут је ове године у суботу 22. новембра одржан у Старој хали спортског центра ''Колубара'' у Лазаревцу.

Овогодишњи фестивал свечано је отворио председник Скупштине града Београда Никола Никодијевић. Поред господина Никодијевића на отварању су говорили и председник градске општине Лазаревац Драган Алимпијевић и председник Удружења виноградара и винара Србије Гвозден Раденковић. Председник ГО Лазаревац овом приликом је председнику Удружења виноградара и винара Србије Гвоздену Раденковићу и власнику винарије Алекс из Сремских Карловаца уручио статуе Српског ратника у знак захвалности за њихов досадашњи рад и учешће на манифестацији у Лазаревцу.

Овогодишњи фестивал обележила је добра посета и одлична понуда најбољих српских вина. Око четрдесет винарија и подрума на лазаревачком фестивалу понудило је преко 200 различитих вина. Специфичност овогодишњег сајма је свакако и до сада највећи број присутних произвођача вина са територије ГО Лазаревац, укупно седам.

Упркос можда и најтежој години за виноградарство, на фестивалу у Лазаревцу могла су се пробати вина са територије читаве Србије. Треба издвојити да су се ове године по први пут на лазаревачкој манифестацији представиле и три винарије из познатих Рајачких пимница код Неготина.

Бесплатан улаз и непостојање котизације и ове године је у простор Старе хале намамио велики број посетилаца из Лазаревца и околине. Након шест година постојања може се са сигурношћу рећи да се лазаревачки фестивал избори за своје место на винској мапи Србије.

У свечаном делу отварања овогодишњег фестивала посетиоци су уживали у песмама Иване Јордан и наступу глумца Ивана Бекјарева.
На крају треба нагласити да су овогодишњи шести по реду Фестивал српских вина у Лазаревцу организовали градска општина Лазаревац и Туристичка организација ГО Лазаревац уз велику помоћ СРЦ „Колубара“, предузећа Колубара Услуге, Колубара Угоститељство и ЈПКП „Лазаревац“.