Питајте председника

Вести
27 октобар 2014

Хитна служба у Лазаревцу добила ново савремено санитетско возило

Директор Дома здравља “Др Ђорђе Ковачевић" Јован Милојевић у петак је у Лазаревцу преузео санитетско возило које је намењено раду Хитне службе Дома здравља. Возило је у Лазаревац стигло посредством пројекта ДИЛС, које спроводе Светска банка и Министарство здравља.

„Имајући у виду чињеницу да је Градска општина Лазаревац поприлично удаљена од Београда изузетно је битно да дом здравља због безбедности пацијената у свом возном парку поседује савремено опремљено санитетско возило“, рекао је директор Дома здравља Јован Милојевић и том приликом додао да у наредном периоду очекује помоћ и од општине Лазаревац, РБ „Колубаре“ и Секретаријата за здравство.

Заменик председника ГО Лазаревац Бојан Стевић истакао је овом приликом своје задовољство на урученој донацији јер су Дом здравља у Лазаревцу и општина Лазаревац изабрани међу тридесет локалних самоуправа које су добиле овакав вид помоћи. Стевић је истакао овом приликом да ће се и у наредном периоду наставити са набавком нових и савремених уређаја за потребе пацијената, као и са прибављањем све потребне документације за изградњу модерног породилишта.

Вредност добијеног возила је око 5 милиона динара, а начелница Хитне службе Ивана Ружичић је истакла да овај реанимобил има могућност да се пацијентима са изузетно ризичним здравственим стањем уради реанимација, а возило је опремљено и ЕКГ апаратом, боцама са кисеоником, различитим удлагама, носилима и другим неопходним помагалима.