Питајте председника

Вести
02 October 2015

Градски менаџер Весић посетио МЗ Степојевац и МЗ Рудовци

Градски менаџер Горан Весић и заменик председника градске општине Лазаревац Бојан Стевић са сарадницима обишли су данас радове на увођењу градске воде у 41 домаћинство у улици Весе Лесендрића у Степојевцу. У улици Весе Лесендрића од 1. јула до 28. септембра ЈКП „Београдски водовод и канализација“ положио је нову водоводну мрежу, а радови на прикључивању домаћинства су у току.

„У наредном периоду градска вода потећи ће у домаћинствима за укупно две хиљаде мештана у Степојевцу и Врбовну, који после 35 година добијају воду за пиће. Уз учешће мештана, који су плаћали прикључак на мрежу, успели смо да на водоводну мрежу прикључимо домаћинстава која су на воду чекала 35 година.“, рекао је приликом обиласка Степојевца градски менаџер Весић. Он је још једном истакао да је политика Града таква да се грађани ни једног дела Београда не смеју осећати као грађани другог реда и том приликом подсетио да је у пројекат водоснабдевања овог дела општине Лазаревац до сада уложено више од милион евра.

Бојан Стевић је додао да ће се завршетком радова на изградњи водоводне мреже у северном и североисточном делу општине решити дугогодишњи проблем за око 15 хиљада мештана из седам месних заједница.

Након посете Степојевцу, градски менаџер и заменик председника општине Лазаревац обишли су и основну школу у Рудовцима, где након 24 године од подизања камена темељца за фискултурну салу, изградња улази у завршну фазу.

„Лазаревац је уложио средства у грубе радове, а Град ће својим средствима и уз помоћ донатора исфинансирати остатак, након чега ће сала, за коју је камен-темељац постављен још давне 1991.године, коначно бити приведена намени. 270 ученика из пет месних заједница, колико их похађа школу у Рудовцима, коначно ће часове физичког имати у адекватном простору, а не као до сада у ходницима школе.“, рекао је заменик председника ГО Лазаревац Бојан Стевић и том приликом додао да ће салу, осим ђака, моћи да користе и културно-уметничка, спортска друштва и грађани за спортске активности.