Питајте председника

Вести
15 June 2015

ГО Лазаревац наградила најбоље матуранте лазаревачке Гимназије

Матуранти лазаревачке Гимназије окупили су се у четвртак на платоу испред библиотеке „Димитрије Туцовић“, где су најбољим ђацима уручене пригодне дипломе и поклони.

Матурантима је успешан завршетак школовања честитао  председник Градске општине Лазаревац Драган Алимпијевић.

„Честитам вам успешно прескакање прве веће животне степенице. Данашњу свечаност смо уприличили управо из разлога да овој средини, вашим вршњацима и деци која сад уписују први разред покажемо прави пример да се упорност, знање и марљивост исплате“, рекао је Алимпијевић и захвалио се и учитељима, наставницима и професорима који су заједно са ученицима постигли успех и који као и родитељи могу бити веома поносни на резултате који су постигнути.

„Човек не може да бира време и место у којима ће се родити, као и околности у којима ће живети, јер то не зависи од нас, али оно што зависи од вас и што се од вас очекује, јесте да будете људи увек и свуда, у свим приликама и у свим околностима“ рекао је Алимпијевић и нагласио да су професори, родитељи и локална средина ту да овим младим људима и убудуће буду подршка.

Вукове дипломе и пригодне књиге поклон Гимназије Лазаревац ученицима је доделила директорка Драгана Треботић Павловић.

„У животу се до великих циљева обично путује дуго, стрпљиво и са великим трудом, зато су данас када се тако важан циљ постигне посебни и зато се славе. Данас је драги наши матуранти ваш велики дан јер сте један велики циљ досегли. Ми смо се окупили у вашу част“, рекла је директорка Гимназије у Лазаревцу Драгана Треботић Павловић, у свом обраћању овогодишњој генерацији матураната.

Матуранти лазаревачке Гимназије окупили су се у четвртак на платоу испред библиотеке „Димитрије Туцовић“, где су најбољим ђацима уручене пригодне дипломе и поклони.

Уз подсећање да школовање траје целог живота и да су године школовања тек пред њима, директорка је нагласила да је овај пероиод који су ови млади људи сада завршили, посебан, јер су током њега од деце израсли у младе људе.

Она је истакла да је ова генерација матураната једна од оних на коју је Гимназија веома поносна, о чему годворе и постигнути резултати ученика. На крају четврте године са одличним успехом је завршило 65 ученика, од тога 16 Вуковаца. Са бројних такмичења лазаревачки гимназијалци донели су и многе награде, а директорка је овом приликом посебно похвалила две ученице, Јелену Добријевић, ученицу 4/1. разреда, која је понела Вукову диплому и успешна је спортисткиња и Милицу Дедовић, ученицу одељења 4/2 која је током све четири године није направила ниједан изостанак, ни оправдани ни неоправдани и одличан је ученик.

Директорка је честитала и свим својим колегама који су успешно извели још једну генерацију, а захвалила се и родитељима који су имали поверења да будућност своје деце повере баш Гимназији.


Поклоне Градске општине Лазаревац  добитницима Вукових диплома, књигу „Сабрана Дела Милоша Црњанског“ и медаљон са ликом војводе Живојина Мишића уручио је председник Градске општине Лазаревац Драган Алимпијевић.

Ове године награде су примили: Добријевић Jеленa, Сајић Aна, Десић Mарија, Зарић Ивана, Милутиновић Владица, Недељковић Стефан, Пајић Христина, Радовић Марија, Тешић Ивана, Антонијевић Михаило, Булатовић Стефан, Ђукнић Милош, Јевђевић Тамара, Милојевић Татјана, Пантелић Невена, Пејовић Теодора.            

Ђак генерације Гимназије Лазаревац у школској 2014/2015 години je Милош Ђукнић. Он је од ГО Лазаревац као награду добио лап топ и чек на 15.000 динара.