Питајте председника

Вести
09 October 2015

„ЕкОлимпијада“ у Лазаревцу са Миленком Себићем

У старој хали Спорстког центра у Лазаревцу у организацији Олимпијског комитета Србије, а под покровитељством Градске општине Лазаревац , одржана је „ЕкОлимпијада“ под слоганом „Моје школско еко двориште“. Учестовали су ученици градских основних школа, од другог до осмог разреда. Они су имали прилику да се друже са Миленком Себићем који је освојио квоту у стрељаштву, за учешће на Олимпијским играма у Рију наредног лета.

Циљ „ЕкОлимпијаде“ је да основци кроз спорт и забаву, учествујући у разноврсним радионицама, развијају олимпијски дух и упознају праве олимпијске вредности и важност очувања животне средине. Све учеснике Екоолимпијаде на почетку је поздравио председник општине Лазаревац, Драган Алимпијевић, који је том приликом изразио задовољство што се оваква манифестација одржава у Лазаревцу.

У основној школи ”Рудовци”, у делу програму “Олимпијска алеја”, Миленко Себић је у друштву члана Већа ГО Лазаревац Марка Јаковљевића са ученицима у дворишту ове школе посадио пет стабала која представљају пет олимпијских вредности које млади треба да усвоје у свом свакодневном животу: радост игре, фер плеј, поштовање, изузетност и јединство духа, тела и ума. Партнер на пројекту, компанија Coca-Cola донирала је спортске реквизите ученицима, лопте за фудбал, кошарку и одбојку.

У оквиру пројекта, осмишљено је „ЕкОлимпијско игралиште“ , спортско-еколошка радионица у којој ће посебна пажња бити посвећена очувању природе, као једној од основних олимпијских вредности. Главна тема је уређење школског дворишта кроз подизање свести младих о рециклажи и сепарацији отпада, а тим поводом је свакој школи на поклон припала канта за рециклажни отпад од компаније Секопак.

Топ партнер Међународног олимпијског комитета компанија Coca-Cola партнер је Олимпијског комитета Србије у едукативним пројектима “Олимпијски час”, “ЕкОлимпијада” и “Спортски изазов” до краја олимпијског циклуса РИО 2016.