Питајте председника

Вести
18 September 2015

Додељени ваучери за пројекте по конкурсу Дивац Фондација Омладински фондови

У градској општини Лазаревац, организована је свечана додела ваучера, за 14 одабраних пројекта на конкурсу који је расписала Дивац Фондација Омладински фондови. За реализацију пројеката чији је циљ повећање учешћа младих у животу локалне заједнице, опредељено 1, 25 милиона динара.

На конкурс је пријављен 21 пројекат, али је на основу бодовања, одабрано 14, који ће бити реализовани у наредна три месеца на територији општине Лазаревац. Пројекат Дивац омладински фондови Фондација Ана и Владе Дивац реализује са циљем да повећа учешће младих у процесима локалног развоја кроз доделу бесповратних новчаних средстава пројектима које сами покрећу и воде млади.

Ђорђе Максимовић, члан општинског Већа, изразио је задовољство што је велики број малдих учествовао на овом конкурсу. Ове године на конкурс, који је расписала Фондација Ана и Владе Дивац у сарадњи са Канцеларијом за младе и УСАИД-ом, стигао је 21 пројекат, али је одабрано најбољих 14, на основу одрђених критеријума.

У питању је сарадња која траје проткле две године, а биће реализовано укупно 27 пројеката на овом подручју, истакао је Жељко Митковски, представник Фондације Дивац. Подршка за пројекат обезбеђена је од стране Америчке агенције за међународни развој (УСАИД).