Градска општина Лазаревац

Градска општина Лазаревац

Отворене поштанске испоставе у Брајковцу и згради општине Лазаревац

Објављено:

Директор ЈП „Пошта Србије“ Милан Кркобабић  у  присуству председника градске општине Лазаревац Бојана Синђелића отворио је јуче поштанску пословницу у Брајковцу.  Пословница у Брајковцу је 28. поштанска пословница у оквиру друштвено одговорне акције ЈП „Пошта Србије“ „52 поште за 52 недеље” у оквиру које се сваке седмице од почетка године отвара по једна сеоска пошта чиме се шири мрежа овог предузећа и доприноси побољшању квалитета живота и живљења у сеоским срединама у Србији. Поред нове пословнице, посебан дар мештанима Брајковца је и бесплатан интернет кутак.

Уз жељу да пошта Брајковчанима буде од користи и да им служи на добро, директор Кркобабић је истакао: „Ово су мали кораци, али и овом акцијом показујемо да кад хоћемо све можемо да урадимо. Пошта Србије запошљава 15.000 људи и њен резултат прошле године био је преко 3 милијарде динара. То је импресивно и обавезује нас на нове успехе. Заокружили смо број од 500 мењачница, крећемо у акцију отварања 100 постшопова, радимо на пројекту електронске трговине и спремни смо за ширење у региону. Наредних дана очекујем разговоре и посету Пошти Црне Горе, као и Пошти Републике Српске. То је веома важно због обједињавања региона, пре свега у сегменту електронске трговине, јер Црна Гора има луку за довоз робе, а овај део Балкана је импресивно тржиште. Дакле, у периоду када се многи одмарају, спремни смо да повучемо праве, конкретне потезе."

Свечаном отварању поште у Брајковцу присуствовао је и председник Градске општине Лазаревац Бојан Синђелић, који је захвалио ЈП „Пошта Србије“ што има слуха за потребе мештана Брајковца и околних села: „Изузетно ми је драго што се већ на почетку мога мандата дешавају ствари које су наши грађани дуго ишчекивали. Данас смо отворили пошту у Лазаревцу, коју ће користити урбани део града, али и овде у Брајковцу за грађане јужног дела наше општине. То потврђује да и ми, као јединица локалне самоуправе, и ЈП „Пошта Србије“једнако водимо рачуна и о градском и о сеоском становништву.”

Да је постојање поште за мештане Брајковца важна ствар потврдио је и Добрица Павловић, председник Месне заједнице: „Пошта је стигла и у Брајковац, задње село на територији града Београда, јер после креће ваљевски регион. Ово је велики дан за нас и околину и путоказ да млади остану да живе у Брајковцу, а ми да наставимо да радимо на развијању инфраструктуре.”

Пошта ће употпунити и олакшати живот Брајковчана, као и житеља суседне Барзиловице. Око 2.000 становника сада ће моћи брже и једноставније да заврше свој посао – да пошаљу писмо или пакет, подигну новац, плате рачуне. За услуге највишег квалитета по најнижим ценама, задужени су шалтерски радник и поштар, који ће бити на располагању корисницима сваког радног дана од 8 до 14 часова.

Пошта у Брајковцу добро ће доћи и привредницима тог краја, јер са њом могу рачунати на лакше и исплативије пословање. Тако су и први корисници били потписници уговора у склопу промотивне акције „Пост-експрес за 99 динара”, која је због великог интересовања продужена до краја септембра, до када су на снази и повољности за услугу Бизнис пакет. На отварању брајковачке поште потписани су уговори са компанијом „Мартиновић маркет” и Месном заједницом.

И ова поштанска пословница представља пример добре здружене праксе, будући да је заживела заједничким снагама Градске општине Лазаревац, Месне заједнице Брајковац и ЈП „Пошта Србије“. Наиме, Градска општина Лазаревац односно месна заједница Брајковац је уступила део свог пословног простора и прилагодила га за функционисање поште, а радници ЈП „Пошта Србије“ су га опремили стандардизованим поштанским средствима и информатички повезали у јединствену апликацију Пост-тис, тако да ће све поштанске и платне услуге бити једноставне, брзе, сигурне и најјефтиније!

Осим поште у Брајковцу, данас је отворена и поштанска испостава у објекту Градске општине Лазаревац, у Карађорђевој 42. Отварању ове поштанске испоставе присуствовали су председник ГО Лазаревац Бојан Синђелић и заменик председника ГО Лазаревац Милоје Живановић. Поштанска испостава у згради Градске општине Лазаревац је десета пословница за око 26.000 становника на градском подручју Лазаревца, у којој ће моћи да се добију услуге платног промета радним данима од 7.30 до 15 часова.


Fotografije