Градска општина Лазаревац

Градска општина Лазаревац

Обележавање Светског дана борбе против сиде у Лазаревцу

Објављено:

Поводом Светског дана борбе против сиде под слоганом „Тестирање је у моди“, у четвртак 1. децембра у Центру за културу Лазаревац, са почетком од 11,30 часова одржаће се предавање на тему превенције ХИВ-а. Организатори овог предавања су Градска општина Лазаревац, Канцеларија за младе, Савет за младе ГО Лазаревац у сарадњи са Домом здравља „Др Ђорђе Ковачевић“, Црвеним крстом Лазаревац, Пулс театром и свим школама са територије општине Лазаревац.

Предавање је намењено ученицима основних и средњих школа, пре свега ученицима 7. и 8. разреда основних школа и 1. и 2. разреда средњих школа, са циљем да се ученици што више упознају са свим чињеницама везаним за превенцију од ХИВ вируса.

Након овог предавања, од 13,00 до 15,00 часова, биће постављен штанд Канцеларије за младе градске општине Лазаревац испред Рударске чесме, на којем ће се разговарати са грађанима, делити промотивни материјал и указивати на битне чињенице везане за ХИВ.

Програм ће се наставити у кафићу „DARKWOOD”, где ће бити организована журка са почетком у 21,00 час. Наступиће лазаревачки бенд „Night pleasers“.

Кампања превенције ХИВ-а се не завршава 1. децембра, већ је у плану да се током децембра посете све школе са територије ГО Лазаревац, где ће се одржати предавање на ову тему.