Питајте председника

Вести
16 June 2015

Лазаревац и ове године у самом врху по броју добровољних давалаца крви

Поводом Светског дана добровољног давалаштва крви заменик председника Градске општине Лазаревац Бојан Стевић организовао је пријем за представнике Црвеног крста Лазаревац и Комисије за добровољо давалаштво крви Београда. Пријему који је организовао заменик председника ГО Лазаревац присуствовала су и два учемика Техничке школа „Колубара“ из Лазаревца који су ове године по први пут дали крв.

Заменик председника ГО Лазаревац Бојан Стевић искористио је ову прилику да се захвали добровољним даваоцима крви са територије наше општине и позвао грађане који то до сада нису учинили да се прикључе акцијама које се на територији наше општине организују.

Председница Црвеног крста Лазаревац Љиљана Пакић је овом приликом истакла да се општина Лазаревац већ дуги низ година налази у самом врху по броју добровољних давалаца крви и да сама чињеница да се у општини Лазаревац организује преко 50 акција годишње говори да код наших грађана постоји свест о значају овог хуманог геста.

Признање за лазаревачке даваоце крви стигло је и на свечаности која је у петак 12. јуна одржана под покровитељством председника Републике Србије Томислава Николића када је ГО Лазаревац додељено признање „За најхуманију средину“.

Након пријема у згради општине, организација Црвеног крста Лазаревац у Центру за културу је организовала свечаност на којој су вишеструким даваоцима додељене плакете. Додељено је 20-ак плакета онима који су крв дали 50, 75 и 100 пута.

Како је на свечаности рекао председник Комисије за добровољно давалаштво Душан Пауновић, ово није коначан број оних који су својом хуманошћу заслужили плакету, јер ће осталима који нису присуствовали овој свечаности плакете бити додељне када се наредни пут јаве на неки од пунктова.