Градска општина Лазаревац

Градска општина Лазаревац

Започета акција бесплатног чиповања и вакцинације кућних љубимаца

Објављено:

У циљу решавања проблема паса луталица на територији Градске општине Лазаревац на сточној пијаци у Великим Црљенима данас је започета Акција бесплатног чиповања, вакцинације и стерилизације кућних љубимаца, која ће бити настављена и сутра у периоду од 10 до 14 часова. Акцију бесплатног чиповања, вакцинације и стерилизације кућних љубимаца организује и спроводи Зоохигијена Београд у сарадњи са Градском општином Лазаревац.

„Велики проблем на територији наше општине је проблем паса луталица и чинимо све што је у нашој моћи да у сарадњи са Зоохигијеном Београд покушамо да решимо овај проблем на што квалитетнији и безболнији начин. Мислим да ћемо овом акцијом, као и наредним акцијама које су у плану, успети да смањимо број паса на улицама и уједно утичемо на свест наших суграђана да брину о својим љубимцима“, рекао је председник Градске општине Лазаревац Бојан Синђелић.

Наредна акција чиповања и вакцинације кућних љубимаца биће организована и 9. и 10. маја у просторијама старе ветеринарске станице у Лазаревцу у периоду од 10 до 14 часова, а планирана је једна акција и за јужни део општине. Том приликом сви власници могу заказати бесплатну стерилизацију својих љубимаца.

„У оквиру поменуте акције грађани Великих Црљена, Степојевца, Араповца, Миросаљаца поред бесплатног чиповања и вакцинације имају прилику да овде на сточној пијаци у Великим Црљенима данас и сутра у периоду од 10 до 14 часова закажу и бесплатну стерилизацију својих љубимаца. Ова акција је наишла на велико интересовање наших суграђана, а уштеда по једној животињи износи око 3000 динара“, казао је члан Већа Градске општине Лазаревац Ненад Бачанац и позвао све суграђане да доведу своје животиње и закажу стерилизацију потпуно бесплатно.


Fotografije