Градска општина Лазаревац

Градска општина Лазаревац

Подела светлоодбојних прслука и „Пажљивкових правила“ првацима

Објављено:

Савет за безбедност саобраћаја Већа градске општине Лазаревац започео је акцију поделе светлоодбојних прслука и уџбеника „Пажљивкова правила у саобраћају“ ђацима првацима у свим основним школама на територији ГО Лазаревац.

Акција поделе започела је ове године у Основној школи „Слободан Пенезић-Крцун“ у Јунковцу, где су са најмлађим школарцима о понашању пешака у саобраћају  разговарали и председник градске општине Лазаревац Бојан Синђелић и члан Већа ГО Лазаревац Александар Булатовић. Поред председника општине и члана Већа поклоне првацима су делиле и две чланице Савета за безбедност саобраћаја Тамара Шљукић и Петра Спасић.

„Циљ оваквих акција је повећање првенствено безбедности најмлађих учесника у саобраћају, као најугроженије категорије учесника“, рекао је председник ГО Лазаревац Бојан Синђелић и навео да је задовољан одговорима које су ђаци прваци са територије наше општине дали на данас постављена питања из безбедности саобраћаја.

„У складу са недавно усвојеном Стратегијом безбедности саобраћаја Града Београда“ у току је израда Акционог плана за безбедност саобраћаја на територији ГО Лазаревац за период 2018-2020. године, која има за циљ да кроз повећање нивоа безбедности свих учесника у саобраћају резултира тиме да у 2020. години имамо нула погинулих учесника у саобраћају на територији наше општине“, рекао је Александар Булатовић члан Већа задужен за безбедност саобраћаја.

Акција која се реализује у сарадњи општинског и градског Савета за безбедност саобраћаја и Агенције за безбедност саобраћаја након Јунковца, у истом дана настављена је  и поделом уџбеника и прслука у ОШ „Михајло Младеновић Сеља „ у Дудовици и ОШ „Војислав Вока Савић“ у Лазаревцу.


Fotografije