Градска општина Лазаревац

Градска општина Лазаревац

Ученици Техничке школе “Колубара“ прваци државе у рукомету

Објављено:

Мушка рукометна екипа Техничке школа „Колубара“ из Лазаревца на недавно одржаном државном школском првенству у рукомету постала је првак Србије. Освајањем првог места на државном првенству екипа Техничке школе изборила је учешће на Светском школском првенству у рукомету које ће се у фебруару одржати у Дохи (Катар).

Поводом овог огромног успеха рукометаша Техничке школе Колубара, председник ГО Лазаревац Бојан Синђелић приредио је свечани пријем.  Синђелић је искористио ову прилику да честита ученицима, тренеру-професору ове екипе Ивани Бачанац и директору школе Радославу Сретковићу овај огроман успех.

Председник Синђелић захвалио се рукометашима на феноменалном репрезентовању школе, града Лазаревца и општине Лазаревац. „Овај резултата рукометаша Техничке школе „Колубара“ само је још један доказ да, после неколико лоших година када је школски спорт био на маргинама без финансијске и сваке друге помоћи, ово руководство општине пружа озбиљну подршку сваке врсте школском спорту“, казао је Синђелић.

„Остаје нам да се добро припремимо за предстојеће Светско првенство у Катару, где такође очекујем добар резултат“, рекла је Ивана Бачанац, професор физичког васпитања и тренер ове екипе.

Директор Техничке школе „Колубара“ Радослав Сретковић захвалио се општини на помоћи и додао да је овај резултат рукометаша, али и учешће ученика заваривача на Светском такмичењу у Кини доказ да се у овој школи на добар начин ради са ученицима.

Треба напоменути да су током ове године поред рукометаша Техничке школе „Колубара“, на школским такмичењима феноменалне резултате постигли и рукометна екипа ОШ „Војислав Вока Савић“  у конкуренцији девојчица и рукометна екипа ОШ „Дуле Караклајић“ у конкуренцији дечака, које су освојиле II место на територији Града Београда.


Fotografije