Градска општина Лазаревац

Градска општина Лазаревац

У току завршни радови на реконструкцији улице Станислава Сремчевића Црног

Објављено:

Градски менаџер, Горан Весић, обишао је данас завршне радове на реконструкцији улице Станислав Сремчевић Црни. Градског менаџера поред грађана ове улице, која је од велике важности за становнике овог дела општине дочекали су и председник ГО Лазаревац Бојан Синђелић са сарадницима.

„Ја сам веома задовољан што смо успели да завршимо улицу која је од великог значаја за становнике овог дела Лазаревца. У питању је скоро 750 метара улице. Урађен је асфалт ширине 6 метара, тротоари у ширини од по 1,5 метара, око 850 метара потпорних зидова, приступ за свако домаћинство понаособ, док је општина уложила средства за замену водовода, ми смо као град урадили канализацију и нову јавну расвету“, рекао је Весић.

Реконструкција улице Станислав Сремчевић Црни коштала укупно око 86 милиона динара. „Тиме смо решили проблем који 50 година нико није решавао. Данас се ради завршни асфалт. Након тога следи хоризонтална сигнализација, након чега грађани могу да почну ову улицу да користе. Наша политика је да се сви делови града равномернио развијају и да нема разлике у инфраструктури без обзира да ли живите на Теразијама, или у Лазаревцу“, рекао је Весић.

Он је најавио да ће у другој половини године почети да се ради реконструкција улице Душан Петровић Шане и рекао да је за њу издвојено преко 30 милиона динара.

Председник ГО Лазаревац, Бојан Синђелић, захвалио је Весићу на сарадњи истакавши да је ово још један показатељ да општина Лазаревац има одличну срадњу са градским властима.

„Резултат те сарадње је и то да ова улица данас изгледа овако како изгледа, по свим европским стандардима и биће понос свих Лазаревчана“.

Бранислав Поповић, директор Дирекције за грађевинско земљиште, захвалио је грађанима на стрпљењу током радова, као и општини са којом имају добру сарадњу и наредне тендере у плану.

Директор ЈП „Топлификација“, Вукашин Јањевић, подсетио је да је ово предузеће у улици С.С. Црни урадило велики посао.

„Посебно ми је драго што смо пре почетка грејне сезоне успели да старе кориснике приклључимо на топлификациону мрежу, а створена је могућност да се на њу прикључи у наредној сезони још око 100 корисника. Вредност инвестиција са становишта ЈП „Топлификација“ је око 30 милиона динара“, рекао је Јањевић.


Fotografije