Градска општина Лазаревац

Градска општина Лазаревац

У току реконструкција пута Араповац – Јунковац у дужини од 2,5 километара

Објављено:

На државном путу II A реда бр.148 изводе се радови на реконструкцији пута у укупној дужини од 2460 метара, који су подељени на две деонице и то: деоница кроз место Јунковац у дужини од 460 метара и деоници пута кроз Араповац у дужини од 2000 метара. Инвеститор радова на реконструкцији овог пута су Влада Републике Србије односно ЈП „Путеви Србије“, а извођач радова је предузеће STRABAG.

У присуству мештана Месних заједница Јунковац и Араповац радове су обишли председник градске општине Лазаревац Бојан Синђелић, државни секретар  Министарства за државну управу и локалну самоуправу Бојан Стевић и помоћник председника за путну и саобраћајну инфраструктуру Милан Матијашић.

„Скоро тридесет година није рађена реконструкција ове деонице која је од приоритетног значаја за мештане“, казао је Синђелић и додао да се радови тренутно изводе на деоници од 2,5 километара пута од Јунковца до Араповца.

„Успели смо да преко града Београда обезбедимо средства и да на велико задовољство мештана Араповца, Јунковца и Миросаљаца овај пут рекоструишемо. Одлична сарадња са саветима ових месних заједница, и велика помоћ градских власти и ЈП „Путева  Србије“ дала је овај резултат“, навео је председник ГО Лазаревац.

„Урадићемо све регионалне путеве на територији градске општине Лазаревац, то смо обећали грађанима и то ћемо испунити“, рекао је Синђелић и додао ће се радови у најкраћем року изводити и на реконструкцији путева Рудовци - Крушевица, Дудовица – Брајковац и Лесковац – Степојевац.

„Влада Републике Србије недавно је закључком издвојила додатна средства Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре за ЈП „Путеви Србије“ за уређење путне инфраструктуре на територији читаве Србије. Овим Закључком део средства, што је најважније опредељен је и за општину Лазаревац“, казао је приликом обиласка радова државни секретар Министарства државне управе и локалне самоуправе Бојан Стевић.

„Захваљујући овом закључку Владе Републике Србије, а на иницијативу Председника Србије на територији градске општине Лазаревац биће реконструисани бројни путни правци који су у надлежности ЈП „Путеви Србије“, рекао је Стевић и навео да ће се приликом реконструкције ових путних праваца радити комплетна замена носеће конструкције пута, а потом и  замена два слоја асфалта, што ће бити дугорочно решење за реконструисане путне правце.

У име мештана МЗ Араповац и МЗ Јунковац Влади Републике Србије, Граду Београду, ЈП Путеви Србије, градској општини Лазаревац и државном секретару Бојану Стевићу на решавању дугогодишњег проблема мештана, захвалили су се председници Савета ових месних заједница Саша Пантелић и Светомир Милчановић.


Fotografije