Градска општина Лазаревац

Градска општина Лазаревац

Школа у Араповцу добија грејање

Објављено:

Основна школа у Апаповцу, која је подручна школа Основне школе „Слободан Пенезић Крцун“ из Јунковца, након краћег  јесењег  распуста добиће грејање. Иницијатива је потекла од Савета месне заједнице Араповац  да се у оквиру комплетне реконструкције школе добије и грејање чиме би се створили квалитетнији услови за боравак и рад најмлађих.

„Добра сарадња Градске општине Лазаревац и Секретаријата за образовање и дечју заштиту града Београда резултирала је успехом и ево већ се изводе радови на реконструкцији грејања у овој школи. Велики допринос у овом пројекту дало је ЈП „Топлификација“ и  ЈП Дирекција за изградњу Лазаревца.  Изузетно сам задовољан што се овај пројекат приводи крају, чиме испуњавамо још једно дато обећање, и што ће ђаци који похађају ову школу имати далеко боље и адекватније услове за рад“ рекао је председник градске општине Лазаревац Бојан Синђелић приликом обиласка радова у школи у Араповцу.

Циљ оваквих радова је повећање броја ђака у школским клупама али и становника у Месној заједници Араповац.

„После дужег временског периода и низа проблема на које смо наилазили на пројекту прикључења електро котлова на нисконапонску мрежу захваљујући градској општини Лазаревац и Секретаријату за образовање и дечју заштиту ђаци у основној школи у Араповцу ће коначно добити грејање, а старе пећи на чврсто гориво ће отићи у заборав“ рекао је председник Месне заједнице Араповац Саша Пантелић.

Основна школа у Араповцу је била у изузетно лошем стању, а радови на њеној реконструкцији трају већ десетак година. Поред новог крова, столарије, подова али и спортског терена сада је решен и проблем грејања што је од кључног значаја.


Fotografije