Градска општина Лазаревац

Градска општина Лазаревац

Потписани уговори са пољопривредницима о накнади штете на усевима соје

Објављено:

Председник градске општине Лазаревац Бојан Синђелић у Великој сали ГО Лазаревац потписао је данас уговоре са укупно 115 пољопривредних произвођача са територије наше општине о надокнади штете на усевима соје, која је настала током поплава у мају 2014. године.

Председник Синђелић је овом приликом истакао да се општина на овај начин искупљује према овим пољопривредним произвођачима који су током поплава 2014. године претрпели штету на усевима соје, а за коју им није исплаћена надокнада пре свега због грешке Пољопривредне саветодавне стручне службе Младеновац.

„На овај корак да у овом тренутку исплатимо накнаду одлучили смо се због чињенице да је пролећна сетва на прагу, а да је сваки динар пољопривредницима и овом тренутку веома важан“, рекао је Ненад Бачанац, члан Већа задужен за пољопривреду и додао да ће у складу са данас потписаним уговорима пољопривредницима бити исплаћен износ од 30.000,00 динара по хектару.

Потписивању уговора о накнади штете присуствовао је и председник Савета за пољопривреду Већа ГО Лазаревац Александар Ракић.


Fotografije