Градска општина Лазаревац

Градска општина Лазаревац

Потписан уговор са Пољопривредним факултетом

Објављено:

Председник Градске општине Лазаревац Бојан Синђелић потписао је уговор о сарадњи са Пољопривредним факултетом из Београда, чији је предмет израда стратешког документа који се односи на развој и унапређење пољопривреде на територији Градске општине Лазаревац.

Један од приоритета актуелног руководства Градске општине Лазаревац је развој пиољопривреде. Како би пласирали своје производе и остварили успехе у овој грани привреде први корак је израда стратегије, истакао је  председник Градске општине Лазаревац Бојан Синђелић.

„Чињеница је да су пољопривредници са територије наше општине пре свега поштени, вредни и радни људи и сматрамо да је потребно да имају јасну стратегију, да се на један правилан начин усмере, како би своје производе пласирали на тржиште и тиме економски оснажили своја пољопривредна газдинства и упослили што више радника.  Лазаревац је крај који не треба да буде препознатљив само као рударско место, већ и по правим домаћинствима и квалитетним производима који долазе са ових простора“ – рекао је Бојан Синђелић.

Стратегија развоја пољопривреде на територији Градске општине Лазаревац мора бити у складу са Законима наше земље, али и у складу са препорукама Европске уније. Овај стратешки документ омогућиће локалним самоуправама да формирају сопствене фондове и да подстицајна средства усмеравају у корист пољопривредника, истакао је Свето Ракић са Пољопривредног факултета у Београду.

Потенцијални инвеститори заинересовани су за откуп производа лазаревачких пољопривредника и као једини проблем наводе недовољне количине истих. Овај документ ће помоћи да подстакнемо пољопривреднике да повећају своју производњу, а самим тим већу количину пољопривредних производа који би могли да се извозе ван наше земље, рекао је Синђелић.